Smejal se Branko Grims v soboto na svobodnem in demokratičnem protestu na Kongresnem trgu in mestna svetnica Andreja Valič Zver je zaplesala. Njun predsednik Janez Janša je rohnel proti tistim, ki so ukradli državo poštenim.

Klemena Valterja in Marije Ogrin nismo videli, a verjamemo, da sta bila tam. Kot tudi Bojan Homan, Jure Kristan, Gregor Tomše in vsi podobni predstavniki politike, ki poudarja poštenje. Ta isti Klemen je najprej dvignil roko za to, da smo v Kranju potrdili Marijo Ogrin za direktorico Gorenjskega muzeja. Ker jo pozna "preko stranke", je nato Ogrinova v letu 2012 za njegovo podjetje namenila 21000 evrov proračunskega denarja. Zatrdila je, da je take storitve potrebovala, znesek pa je za Gorenjski muzej daleč največji vzadnjih treh letih. In pri tem je seveda skrbno pazila, da ne bi takega dela oddala po javnem razpisu, mejni znesek ni bil presežen.

Da ne bo pomote: nesporno je to samo delček zgodbe o odtekanju denarja po strankarskih linijah v naših občinah. Kjer ni izjeme med župani in upravami in početji, v to smo prepričani. Toda: ali niso to tisti politiki, ki državo vodijo? Ni to tista stranka, ki dobro ve za nevarnost "levih fašistov" in podobnih groženj? Mar niso v Kranju v tem času svojim svetnikom dobesedno delili službe v Komunali in še kje? Mar niso bili najbolj potratni pri reprezentanci oziroma nenadzorovani porabi denarja pri svetniških skupinah?

Klemen Valter je samo praktični dokaz, kako nam danes lažejo in zakaj je potrebno spremeniti bistvo. V prihodnjih dneh bomo pokazali na še en "drobec" iz delovanja MO Kranj in njenih vodilnih. In glej šmenta: zopet gre za denar. Za naš denar. In ključno vprašanje za oblast bo vedno: kdo je ukradel denar in potem "kupil" državo sam sebi?