Še včeraj so se v njem kobacali tolsti mestni redarji, potem pa družinica županova! Bolje zapisano: njegov sin. Ki je po naključju prišel mimo trgovca v sosednji občini, na dvorišču med nekaj deset vozili zagledal avto, ki si ga je že dolgo želel. Skočil je tja in glej: cena odlična, prava. In je avto kupil, preden rečeš "župan"!Le kako je v tistem trenutku vedel za tako ugoden nakup, za občinski avto, ki je končal pri trgovcu z vozili?

Še včeraj mož ni delal za občino Kranj. Potem pa ob kavici klepeta z direktorjem mestne uprave, govorita morda o vremenu, fuzbalu ali pa nezakonitih pogodbah, ki jih ljudje sklepajo. In vmes direktor reče prevozniku, kako potekajo postopki izbiranja na občini - kako se legalno, zakonito, legitimno, po regelcih pride do posla. Prevoznika so sama ušesa. Potem se prijavi in .... zaslužek je tu.

Tako te stvari delujejo v praksi. Ali komu kaj očitamo? Župan se je občinskega avta tako navadil, da ga ni preveč vrglo iz tira, ko ga je gledal doma. Ali pa "doma", ker ima župan uradno stalno in začasno prebivališče. Na začasnem živi njegova soproga, ki je tam prijavljena stalno. V bistvu pa sta tam oba stalno. Ne glede na avto pred hišo ali uradno evidenco. In novi poslovni partner MO Kranj je samo poslušal svojega prijatelja, vse ostalo pa je teklo kot po loju. Ali motornem olju.

Najbolj nas veselijo zakonite stvari in posli, ki sami po sebi dokažejo sposobnosti soljudi. Kako znajo in kako zmorejo! Naša mestna oblast nam je lahko samo v ponos. Nekaj nas edino lahko skrbi: kako, da take dobre informacije o ugodnih nakupih in poslih ne pridejo do vseh, ki bi kupili avto ali delali za občino? Te uganke še nismo razvozljali. Morda nam jo pojasnita župan Bogataj in direktor Herak.

Kajti izvolili in imenovali so bolj pametne od nas.