Kranj: svetniki pijejo in jedo ter si kupujejo po želji iz denarja za politične skupine v mestnem svetu! Županova stranka razpade, mesni svetnik Jože Lombar je vzorec obnašanja (posloval z občino, strankov vodil in urejal denarne posle, svojo hišo dajal v najem stranki, plačala občina....). Ostali trije iz njegove stranke pa so šli po svoje - nikdar pa z besedico javno kritizirali, analizirali mesne afere! Podžupan Frelih je modro molčal!? Iz vodilne SDS so Kristan, Tomše, Jarc, Homan in Valter odkar so na oblasti materialno prejeli ugodnosti (službe, pogodbe....)! Prav tako iz SD kjer sta Drmota in Fekonja pristala v javnem podjetju, odvetnik spornega pravilnika pa je postal svetnik Boštjančič, ki je vse prepričal s trditvijo, da ni nič narobe. In je nečak svetnika Ješeta (SLS) dobil ogromno poslov z občino za svoje podjetje in je bilo tako s podjetjem Zadnikovih (LDS) in ....

Vse to vodi župan, ki je z eno samo poravnavo v nekaj dneh pokazal način vladanja. Pomaga mu direktor z nezakonito pogodbo in nasveti svojim prijateljem glede poslovanja z občino. Taka so dejstva, tako pravijo podatki, zapisniki, številke. Obenem se je Kranj rekordno zadolžil za projekt, ki ga sploh (še) ni dobil. Po treh letoh vladanja nam ostanejo v spominu še gasilske, gledališke in druge kadrovske odločitve, ki so vzbudile zanimanje po Sloveniji.

Brezzoba opozicija brez njene prve dame Hermine Krt "skriva" dva poslanca PS (Bratušek, Potočnik), ki sta v Kranju megleno prisotna. In tako gre vse svojo pot. Tretje leto vladavine brez ene same pomembne novosti, premika, vizije, usmeritve - in rezultata. Koalicija je močna in trdna, ker je pač interes močan in trden. Tarča pa za zdaj naš denar, ki ga plačamo v proračun.

Svetnik Valter in svetnica Valič-Zverova strankarski kolegici izborita direktorstvo v Gorenjskem muzeju. Nato Valter tam služi, da je veselje. Seveda to ne zmoti ustanovitelja muzeja, MO Kranj - zastopa jo namreč Valič Zverova, ki vodi vrhovno telo muzeja. Krog je sklenjen. Gre za tiste ljudi, ki nam sicer sporočajo, da so za poštenje, vrednote, da je nujno zategniti pas.

Ali Baba je rekel "Sezam, odpri se!" - mi lahko rečemo: "Kranj, zdrži še do 2014!"