Seštevek je grozljiv. Samo v tem mandatu je Mohor Bogataj že plačal iz naših žepov najmanj 2 000 000 evrov denarja, ki je sporen. Je bilo res treba zasebnemu podjetju IC Dom plačati 1,5 milijona dodatno za knjižnico čeprav je prejšnji mestni svet sprejel sklep, da ne bo nobenih dodatkov? Sporna poravnava za 600 000 Stanovanjski zadrugi Gorenjske je bila sprejete brez sklepa mestnega sveta in je zdaj v pravosodnih mlinih. Zdaj je prišel na vrsto nov račun, ki sega v prejšnji mandat Mohorja Bogataja in znaša 1,3 milijona evrov. Toži dimnikar, ki ga je Mohor Bogataj nezakonito "spodil", zdaj pa nas čaka silno drag poračun. Se spomnite, da se je vse začelo s sporno dražbo lokalov na Koroški, ki jih je župan želel prodati drugače kot je sklep sprejel mestni svet? In je bil kupec - glej naključje - njegov dober znanec, prijatelj? Tista dražba je končala en mandat Bogataja, a se je leta 2010 vrnil, da bi nas dočakali poračuni. Kajti k temu mirno prištejemo še po 250 000 evrov letno za drsanje v objektu, ki je bil že predviden za rušenje! In nas bo stal 5,6 milijonov - za ta denar pa bi si zgradili novo drsališče, pravo dvorano...

Če dimnikar uspe s tožbo, se bomo spomnili, da je Mohorjeva oblast prekleto draga. Knjižnico mu je državna revizijska komisija preprosto "zradirala" iz Globusa, a je tam vseeno nastala in na koncu stala 8 000 000 evrov. Spor z zadrugi seže v njegov mandat, da o dimnikarjih ne pišemo. Je čas, da se vprašamo o osebni odgovornosti? Je čas, da zahtevamo občani pregon za tistega, ki je sprejemal dokazano nezakonite odločitve, ki zdaj stanejo občino milijone? In plačamo jih mi, ki živimo (in nismo le stalno prijavljeni) v Kranju. Kjer nam manjka vrtcev in tržnice in avtobusne postaje. Mi pa bogatimo IC Dom, Kristijana Gnilšaka (tam je zadnja sled za 600 000 evrov poravnave z zadrugo), dimnikarstvo Dovrtel in tako naprej?!

Ali je splošna škoda blagajni mesta skupaj 3,4 ali več milijonov, postaja - nepomembno. Dejstvo je, da za vsemi spornimi odločitvami najdemo podpis. En in isti podpis. Mohor Bogataj.