Svetnica iz županove stranke Alenka Primožič je za javnost rekla, da ji (skoraj) nobena odločitev njene oblasti in njene stranke in njene koalicije in njenega župana in njenega mestnega sveta ni všeč. Da so napačne, ker plenijo mestno blagajno in kadrujejo po strankarski pripadnosti. Rekla - in ostala živa, lahko zapišemo.

Je to reči bolje pozno kot nikoli? Alenka Primožič je namreč še vedno svetnica. Le stranka se je zamenjala in preimenovala. Pa to je lahko tudi dobro, ker po tem javno objavljenem odnosu do njene oblasti pričakujemo seveda jasne razprave, glas proti slabim odločitvam. Ali pa terjamo preveč, ko pa je treba spoštovati disciplino in red in notranji ustroj!?

Njena (bivša) kolegica je za javnost rekla, da so bile odločitve prejšnje vlade v glavnem napačne. In bo treba zadevo vzeti v roke drugače, ker smo sicer še bolj na......! Tudi ona pa bo na mnogo težji nalogi šele morala pokazati, ali je ujetnica zamrznjenega in odstopljenega predsednika stranke ali pa morda "stricev iz ozadja"!

Biti proti je lahko. Trma je navadno proti. To je udobno. Ampak proti je danes domala tri četrtine ali več Kranjčank in Kranjčanov, Slovenk in Slovencev. Ne proti Alenki. Proti vsem "Alenkam", ki jim je žal, a nič ne spremenijo. Se ne uprejo. Zato se je uprl narod. Je res mogoče dol požreti podpis župana, ki podpiše podogbe za 30 000 evrov nekdanjemu policistu, ki danes Kranju svetuje pri naložbah oziroma izdeluje akte, ki jih ta mestna uprava ne zna ali ne zmore? Vodi jo pa policistov policist ali znanec ali nekdanji sodelavec! Pa saj je samo trideset jurjev, bomo že kako....?! Halooooo?

Sta torej rešitev Alenki ali tisto, kar šele prihaja. Res lahko pridejo novi ljudje, nove ideje, novi pristopi in novi prijemi? Temeljno vprašanje za Kranj, Slovenijo. In za Alenki.