Na Brdu bodo kmalu zarohneli stroji in postalo bo tudi nogometno Brdo. Glede na dobro znanstvo nove predsednice vlade in predsednika NZS je to logična posledica, eno ali dveletni zastoj bo pozabljen. Na Brdu je prejšnja vlada na hitro nastavila novo vodstvo iz strankarskih vojakov - novi namestnik direktorice je za povrh še borec za resnico o četnikih in predsednik Ravnogorskega veteranskega društva ter avtor filma o Draži Mihailoviću. Nič narobe, ustavno pravico do dela v društvih zanika samo Beno Fekonja, le malo čudno za državno ustanovo!? Na Brdu je sedanja premierka našla snov za magistrsko nalogo, ki naj bi bila narobe pisana, prepisana ipd. Na Brdu so kupili pregrešno drago preprogo in dobili plačano darilo (če se še tako smešno bere) v obliki slike, ki jo je ustvaril sosed naše nove predsednice vlade, slikar iz Žalca. Na Brdu vsak dan pišejo anonimke, obtožbe ipd.

Brdo je državno podjetje in lahko bi ob vsem tem rekli: ogledalo, kaj se nam dogaja. Vsi so proti vsem, vsak proti vsakemu. Najbolje bi bilo, da bi ljudje (če posplošimo vsebino predstav politične elite) nosili kar na čelu piko rdeče, črne barve ali pa imeli tako pobarvano levico in desnico - potem bi se vsi ločili, vsak bi vedel, kam kdo spada ipd. Prava pot za Slovenijo kjer se vsi poznamo, smo si vsi sosedje, sošolci, žlahta, prijatelji, sodelavci? Kjer ni nič skritega in kjer se vse v pravem trenutku uporabi za ali proti tebi!

Ko se vendarle skušamo vprašati, kdaj se taki odnosi, te metode in tak način komunikacije razcvetijo, človek ne more mimo tistih, ki so najbolj pošteni, najbolj resnicoljubni, najbolj pravoverni, najbolj za vse in vsakogar dobri ipd. Nauk za vse nas je: taki nam najmanj koristijo! Ko odhajajo, nastavijo še mali milijon svojih ljudi h koritom kjer jih vsi plačujemo.

Če je naša Kranjčanka ob vsem tem prvovrstno presenečenje, je razlaga lahko tudi takale: kdo še danes hoče v to močvirje umazanije, pritlehnosti, škodoželjnosti? Kdo pameten in dejansko pošten verjame v spremembe v politiki in politike?

Ker ni odgovora, je naš največji problem jasen in očiten. Na oblasti so najbolj sposobni. V čem? V tem, da jo osvojijo. In zanje delajo najbolj sposobni! V čem? V tem, da delajo in - bolj ali manj - molčijo.