Nesmrtni predlog nesmrtnega misleca, podžupana Bojana Homana (SDS), da naj bo Kranj tudi mesto kranjske klobase in tragična spletna stran najbolj uspešnega športnega kluba v občini (dve zlati s SP v skokih) nas spomnita, kako s Kranjem in njegovim slovesom ravnamo. Kot svinja z mehom, žal.

Najbolje smo se v medije uvrstili, ko smo imeli "mesno požrtijo" in afero svetnikov, ki so lagali in goljufali po pravilniku. Če ne znamo kolajn predstaviti ustrezno, če ne znamo svojih uspehov vsaj na klubski spletni strani uveljaviti - potem nam ni pomoči. Bomo pa še naprej Kransterdam, heroinčki in kakor nas imenujejo. Tragično je, da na spletni strani naše občine ne najdete kaj dosti o tem, da je Kranj univerzitetno mesto tudi uradno. Zraven pa hočemo univerzo? Koliko je pri tem storila mestna občina, kako energično v medijih in javnosti zastopa projekt, ki je - milo rečeno - še v povojih? Ne, še na lastni spletni strani ga ni.

Nekoč je Primož Peterka (oziroma njegov menežer Feri Smola) predlagal, da bi na smučah imel napisano "Kranj". Jasno je, da so ga odslovili: to se ne da, ne moremo plačati, ne gre. Zato danes deluje ena sama promocija Kranja - tista v plačalnih lokalnih medijih. Ki so seveda cvetober resnice in pravice in pravega odnosa do oblasti. Dobijo plačane vsebine, že naslednji dan pa ostro po županu ? Da ne gre? Seveda ne. Če te nekdo plačuje, ga ne pljuvaš (če si to zasluži ali ne).

Kranjska oblast ima torej odlično promocijo. Neprestano nam govorijo in pišejo, kako dobri so in mi to skozi proračun plačujemo. Nekateri vsemu celo verjamejo, drugi berejo Trmo. Pa končajmo tam kjer smo začeli: Bojan Homan je na uradni novinarski konferenci predlagal novinarjem različnih medijev, da naj se prijavijo za posel, ki se mu reče "javna podoba projekta Gorki"!? Obenem pa je predlagal, da novinarji o projektu poročajo spodbudno. Kako bo to podžupan dosegel najlažje? Ja, če jih plača preko takega razpisa...Grozljiva ponudba - bodisi, da jo vzameš kot smešno ali resno. In največ pove o stanju duha v Kranju.