Poden. Ta človek je poden. Politika je poden. Oddaja je poden. Preprosto v eni besedi povedana kritika, omalovaževanje, zanikanje, zaničevanje. Ljudje smo pač taki: trmasto radi dajemo druge v nič.

Alenko Bratušek so različni mediji začeli prikazovati v različnih vlogah. Cena slave? Dobro, tako pač je v politiki, športu, na ekranih in še kje. Ste opazili, da so mediji pod vplivom politične scene - eni jo pljuvajo kot plagiatorko (ni dokazano, obtožbe so), drugi jo zopet prikazujejo kot mamo, političarko, gospodinjo, urejeno ipd. žensko. Tudi prav, zato pa imamo demokracijo, kajne?

Ko pa si nekdo drzne predstavljati trenutno drugo najbolj znano žensko Slovenije (Tina=prva) in pri tem ne ve, kdo je njen soprog, mož, partner, nas to spomni na besedico iz naslova. Kajti na hitro skovana podoba srečne družinice je za rumeni tisk značilna: malo sličic, idile, cukra kot se temu reče. Ampak - tokrat je zadeva pogrnila na celi črti! Poden! Takega skrpucala o prvi dami Slovenije si res nihče ne zasluži. Mnogi bodo rekli, da je izdelek iz PR delavnic bodoče vladajoče koalicije in narejen za lepo podobo Bratuškove. Spomnimo se samo Katarine Kresal, kako so jo mediji naredili in pojedli na koncu. Zdaj pa tale šlamparija kjer je svak njen mož ipd. itd.?

Zlobneži bi rekli: kar je iskala, je dobila. Ko se podaš v te vode, boš moker. Vedno. Kajti medijska pošast je vedno na preži. Danes pa se vse (z)ve. Zato je toliko bolj tragično neumno, če nekdo na tak način naredi komu škodo. Poden žurnalizma? Vsekakor. Ko narediš, napišeš, sestaviš srečno Bratuškovo družino in dodaš svaka za njenega moža, ni opravičila.

Cena slave je nedoumljiva tistemu, ki slave ni nikdar deležen. Za politi(čar)ke je to vsakdan. A včasih je tudi vsakdan samo navaden poden.