V prvem tednu naše inventure sta bila brez konkurence mandatarka iz Kranja in denar iz Ljubljane (ki ga sicer še ni, a bo, če bo in ko bo)! Za Kranj, Kranjčane, Kranjčanke pomembna premika v dogajanju, jasno in nedvomno.

Jože Javornik je bil tokrat v tekmi s Tadejem Valjavcem, a je zmagal: je predsednik skakalnega kluba, ki ima nosilca dveh kolajn s svetovnega prvenstva - a to na spletni strani ni niti omenil. Zadnji dogodek, ki se mu je zdel zanimiv (in seveda vsem, ki se s tem ukvarjajo), je bil lani poleti. Tak način je vdobi spletne globalizacije in že kar nasilja medijev seveda mogoč samo v Kranju kjer se niti z lastnimi uspehi ne znamo pohvaliti. Jasno: vodstvo skakalnega kluba ja zgleden primer, kako se je ustavil čas. Tadej Valjavec pa se je vrnil med kolesarje iz kategorije dopingiranih. Zanimivo: noben medij razen Trme ni omenil, da je moral plačati kazen 50 000 evrov. Drag špas, tale doping (ki ga ni bilo, jasno)!

Mandatarkin mož pa je med dogodki tedna na prvem mestu. Predvsem zato, ker so ga mediji kar malo skrivali. Po načelu: ne takoj zdaj tako o mandatarki - ampak rumeni časopisek je naredil mojstrovino leta in desetletja in proglasil njenega svaka za moža in mu pripisal vse lastnosti, ki jih ima svak. Mičo=Braco ipd., zmešnjava in smešnica na kubik. Pa še jajce so vrgli Kranjčanki v hišo kot dobrodošlico. Nauk vsega: slava je opojna, a tudi....Spodrsljaj z napačnim soprogom pa je tudi dokaz, kaj vse je možno natisniti in prodati. Kajti rumeni tisk kraljuje, ne samo pri nas!

Med dogodke bi zagotovo lahko uvrstili tudi prodajo stanovanj na Planini, ker je to še eno od poglavij Gradbinca, ki je šel - ne pozabimo - v stečaj in propad dvakrat. Enkrat smo ga pokopali Gorenjci sami, potem pa še Primorci (Primorje). Kvadratni meter novega stanovanja po 1300 metrov pa je bil še nekaj let nazaj utopija, zdaj je v teh okoliščinah resničnost.

Inventura prejšnjega tedna: dolgčas ni bilo!