Primer Marčetič je dokaz, da je vse lahko zakonito, urejeno, podkrepljeno z naročili, naročilnicami, računi. Da je vse mogoče izvesti legalno, da strokovnjak brez referenc dobi 30 000 evrov. Se spomnite Gorenjskega muzeja in 20 000 evrov plačil za strokovnjaka, ki prej česa takega še ni počel - posel pa je dobil, ker z direktorico muzeja sedita v isti stranki!? Se spomnite avtoprevoznika, ki je s svojo mehanizacijo naredil za 300 000 evrov poslov za občino, a mu je direktor uprave samo svetoval, kako naj se sploh prijavi, udeleži, sodeluje pri razpisih. Pa še hišna prijatelja sta, mimogrede.

Seznam podjetij, ki delajo za občino in so kakorkoli povezana z odgovornimi ljudmi? Obstaja, pa kaj potem! Vse je v redu, zakonito in urejeno. Kot je zakonito in urejeno, da smo plačali milijon in pol za knjižnico dodatno in se poravnali z zadrugo za 600 000 evrov. Iz naših žepov, vse je legalno, brez skrbi.

Občina kot podjetje ali občina kot nekaj več? Kot neposredna "uslužbenka" mene in tebe in vseh nas? Tragika ni v tem, kje dejansko živi župan in koga pozna direktor uprave. Vsak na teh funkacijah bo v enakih preizkušnjah. Ključen je mestni svet, koalicija, stranke. Vsi ti, ki nam razlagajo o poštenju na državni in lokalni ravni, so del tega početja. Vsi pri tem pač imajo svoje računice, zato tvorijo koalicije in ostale formalne ali neformalne združbe.

Lista Hermine Krt brez Hermine in brez zob je opozicija. Je to smisel dogajanja, ki nam ureja življenja? Pa kaj, če je Marčetič pisal dokumente za naložbe, ki so še v povojih, saj je to le drobiž in nekoč bo vse še prav prišlo in poceni bo in....Logik te vrste kolikor hočete. Vmes pa se nam peljejo nove zgodbe. Ena bo smrdela po plinu. Ki ga Kranj mora urediti. In takrat bomo znova vsi skupaj ugotovili, da je občina za nekatere njihovo podjetje, za nas pa .... bleda mati, mačeha ali ljubka skrbnica???