Česa vse nismo doživeli na 13- tega! Papež v Rimu, Kranjčanka Alenka v Ljubljani sta sedla na vroča stola. Vsaj za slednjo velja, da je in bo tako. Kajti še vseh ministrov ni spoznala, že je tu plagiatorstvo, sumljivo poslovanje Brda v njenem času nadzorovanja in ... še se bo kaj našlo!

Tisti, ki v politiki vidijo (ne)srečo imajo torej dovolj dela. Ostali pač molijo. Za papeža, za lepši jutri, za boljše življenje (posvetno) in večnost. Da je 13. čuden dan, je pokazala še smučarska smešnica z vremenom kjer je pač treba sprejeti dejstvo, da so športi kjer nikoli ne veš, kdo bo zmagal, če tekma sploh bo. Ampak: sreče bo morda te dni več...

Kranjska kadrovska nabirka pa je včeraj prinesla res obilico priložnosti, da je človek pokal od smeha. Analizirali jo bomo, ker je pravo ogledalo oblasti, ki danes v Kranju sedi. Človek ne more verjeti, da je vse to mogoče. Veste, kdo bo sedel v svetu Prešernovega gledališča? Tisti svetnik, ki je kandidatko za direktorico (z vsemi pogoji) odslovil po načelu: "Ni dovolj naša!" Zdaj bo urejel zadeve v gledališču, ki se te dni ukvarja z - izbirsanimi, predstavno režira bosanski režiser, na natečaju za spoemnik (ki so ga izvedli) pa je zmagal bosanski predlog. In med izbrisanimi so bili sami "ne dovolj naši"!? Je pa tako kadrovanje logično in pravilno, ker bo v svetu sedela tudi mestna svetnica, ki "spremlja repertoar". To morda pomeni, da bere gledališke sporede. Je pa to strokovno-politični razlog, da si v svetu gledališča. Ker spremljaš, kaj uvrščajo na svoj repretoar.

Jasno je, da koalicija kadruje in jasno je, da je skoraj nepomembno, kdo sedi v katerem svetu. Da pa ne zmoreš niti obrazložitve napisati tako, da ne delaš sramote tistemu, ki ga predlagaš, je kranjsko. Naše. Domače. In imamo idejo: nič hudega, če poslanci in župani prepisujejo, nič hudega za morebitno prepisovanje predsednice vlade. Dobra praksa! Kako? Ja, če bo zdaj znala prepisovati od ta pravih, smo na konju. Na primer od Nemcev, Avstrijcev, celo Poljakov, Islandcev in še od koga, ki je svetu pokazal, kako je treba. Torej: kot v šoli velja, da ne prepisuješ od cvekarja. Na primer - od naše kranjske posadke. Ker potem dobiš cvek pa še smejejo se ti.