Človek, ki je nekoč brez enega samega strokovnega razloga nasprotoval direktorici Prešernovega gledališča, bo zdaj v svetu zavoda skrbel, da bo že tam jasno, kdo je in kdo ni "naš".

Res bi bilo zanimivo, če bi - na primer - svetnik Stane Boštjančič (SD) vprašal prvega do sebe, če je naš. Kranjski. Dobil bi zanimiv odgovor: "Sem šenčurski, ne kranjski!" Prvi do njega sedi njegov kolega svetnik Beno Fekonja (SD), ki je lažno prijavil (in to povedal) bivališče na Planini, čeprav je prebivalec občine Šenčur. In kot tak ne bi smel sedeti na sedežu kranjskega mestnega svetnika. V isti stranki kjer kriterije določa njegov kolega svetnik iz Besnice. Ki je dovolj naša. Je dovolj naše Selo pri Žirovnici kjer dejansko prebiva zakonski par Bogataj? Pa je župan "stalno prijavljen" v Kranju, povsem zakonito in urejeno in legalno in pošteno. Le da teh podatkov za javnost ne komentira, za razliko od svetnika Fekonje, ki je svojo drobno, nepomembno, javno priznano prevaro izkoristil za to, da nam vlada.

Ljudje, ki so strankarsko povezani so si med seboj omogočili posle. Splošna navada, splošno znana. Zdaj bosta svetnika SDS nadzorovala, da svetnik SDS ne bo dobil (ali izgubil?!) poslov s strankarsko kolegico, direktorico javne ustanove!? Kranjska in slovenska logika je na dlani. Veste, kje se to dogaja? Tam, kjer mi to plačamo. Svetniške honorarje, svetniške zaslužke in še direktorico javne ustanove zraven. Vse iz naših žepov. V njihove žepe.

Vse to je podprto s predpisi. Ki so vedno dobri, le ljudje s(m)o tako prekleto hudičevo slabi. Ko je namreč bil na seji mestnega sveta predlog, da se spremeni sporni mesni pravilnik, ki omogoča mesne in druge požrtije in še kaj, je isti svetnik Stane Boštjančič dejal: "Pravilnik je povsem v redu!" In je njegova obveljala. Bodo svetniki spremenili tisto, čemur se je smejala in se zgražala Slovenija?

Posledice pravilnika prav tako plačamo mi. Sleherni cent. Ne pozabimo tega. Ker mi nismo ne naši, ne še bolj naši, ne strankarsko naši. Smo samo kranjski. In svoji. Mislimo z lastno pametjo, ne s pametjo stranke, njenega veljaka ali njene ideologije.

Kranj je naša stranka, trma pa blagovna znamka.