Ste vedeli, da so trije mestni svetniki "na potici" (o kruhu res težko pišemo) v Komunali? In so tam zaposlili najmanj še dva strankarska politika dveh velikih strank - leve in desne (da ni razlike)? Pa je vse zakonito, brez skrbi. Je etično in moralno, da si izvoljen v mestni svet kjer odločaš tudi o podjetju, ki ti daje potico=službo=dobro plačano? Je mogoče, da si kot podžupan solastnik podjetja, ki mu je "tvoj" župan prodal mestno omrežje za plin? Je mogoče, da se daš izvoliti v svet javnega zavoda kjer je tvoj strankarski svetnik na zanimiv način potegnil nekaj deset jurjev, "ker pač pozna direktorico po strankarski liniji"!?

Kranjska kanalizacijo bo bojda prenovljena, a smrdi tudi drugod. Povsod. Javno in zasebno - to je največji problem naše države. Vse naše, skupno, državno, občinsko je tarča plenilcev funkcij, položajev, denarja. Povampirjenje oblastnikov je vsesplošno, v domala vsaki slovenski občini so koalicije najprej za to, da poskrbijo za na oko in po zakonu in sploh "čiste posle", ki pa smrdijo do neba. Jasno pa je, da je za vse najbolj odgovoren vedno župan,ki se podpiše.

Povampirjenje ljudi, ki so pomešali javno in zasebno je hud udarec za naše žepe. Za mestno blagajno. Kajti ni vseeno, ali smo poceni prodali omrežje za plin in ga bomo zdaj najemali, celo kupili nazaj? In da sta pri takih poslih vedno le dva podpisnika, prej v poslovnem, zdaj v političnem odnosu (župan-podžupan). Je res naključje da nam bivši policist, zdaj podjetnik, pripravlja dokumente, ki bi jih morala (iz naših žepov plačana) mestna projektna pisarna? Pomislite: samo za projekt Gorki je šlo že nekaj sto tisoč evrov za dokumente, soglasja, projekte, analize.

Je res mogoče, da nad Kranjem in njegovo oblastjo obupa celo donator, ki je dal stotisoče evrov za boj proti drogam, zdaj pa je o tem vse manj slišati - odvisnikov pa je vse več? To pa so potem stvarne posledice povampirjenja oblasti. Kjerkoli, tudi v Kranju. Še leto in pol bodo vladali in počeli kar pač počnejo. Potem? Mi smo na vrsti, nesporno. In zopet bomo imeli tako oblast kot jo zaslužimo. In vse manj krvi. Vampirji bodo zmagali?