Janez Frelih je pretekli teden resnično zaznamoval kot Kranjčan, ki se je - na primer - na javni novinarski konferenci sposoben zlagati in potem umolkniti. Ko je javno zatrdil, da ni direktor podjetja Domplan, je "pozabil" da sedi v nadzornem odboru in pobira dobiček od Investe, ki je skoraj 100% lastnik Domplana. Zraven pa kot podžupan pobere še plačo, ker se ukvarja z našimi problemi - na primer z oskrbo s plinom. Ko se sicer o tem pogovarjajo, pravi, ga ni zraven. No, njegovo vlogo je potem prevzel župan, ki je "zbežal" s seje mestnega sveta, ko so se pogovarjali o plinu!? Jasno: pogodba iz leta 2003, ki je dala podjetju pravice skoraje enake koncesiji ima dva podpisa - sedanjega podžupana in župana! KPK? Še kdo drug? Koga moti? Niti ne: koalicija je vse to ponovno potrdila.....

Pod Pševom je zasebno zemljišče kjer bo zraslo 37 hiš. Samo komunalna oprema bo na prst izračunano vsakega lastnika stala 60 000 evrov, kje je še nakup zemljišča + gradnja sama! Kranj bo primaknil nekaj sto jurjev za urejevanje splošnih problemov, ki se ne dotikajo le Beverly Hills soseske v Stražišču. Kako je postalo to gozdnato zemljišče zazidljivo? Kdo je pri tem pomagal? Raziskava nas pripelje blizu politike - a nič uradnega, nikjer podpisa. Vemo pa, kdo iz ozadja pomaga, da bo soseska kmalu postala biznis. Kjer ima (????) MO Kranj v lasti tri parcele. Za koga? Za politično primerne in za Kranj dragocene kadre? Ha, ha - dobra: domala vsi odgovorni v mestni upravi sploh ne živijo v Kranju. So prebivalci (uradno) občin od Nakla do Šenčurja, Tržiča, Ljubljane. Je to kaj narobe, če je svet globalna vas? Nič. Le kaže na to, kaj lahko "ujamemo" že brez da komu omogočimo gradnjo v elitni (upajmo) soseski!

Jasno, da bi med osebnosti in dogodke lahko uvrstili še marsikoga, ki je opozoril nase. Npr. svetnika Staneta Boštjančiča, ki bo urejal zadeve v gledališču. Ko jih je pred časom "urejal" je odletela ne dovoljnašainsplohdomača nesojena direktorica. Ja, ja vonj doline Šenflorjanske je mogoče zaslediti domala povsod....Pa še zima je, karavanški fen ni pihnil dovolj močno, da se vse razkadi, kajne?