Prejšnji teden nam je ponudil praznično pričakovanje, ta teden se je začel prav tako - pa še dan lažnivcev smo preživeli. Človek, ki je v Kranju opozoril nase, je lahko nesojeni bogataš Janez Janša. Podjetnik iz Stražišča je lastnik propadlega samsekga doma, ki je zdaj podrtija in razvalina. Sodna pot Janše pa se je končala na Ustavnem sodišču, da bi se potem popolnoma na novo začela. Od države pričakuje 3,3 milijone evrov zaradi zamud pri sojenju (1,5 so mu že prisodili) in ustavni sodniki so tej zahtevi vsebinsko prikimali. Kaj bo to pomenilo za denarnico Janeza Janše, bomo še čakali. Zagotovo pa bo to ena najdražjih zamud pri sojenju (tožil je bivše stanovalce in najemnike samskega doma) v zgodovini Slovenije...

In dogodek prejšnjega tedna? Zima. Brez konkurence. V vseh pojavih in vseh oblikah. Prava nočna in dnevna mora komunalcev in vseh, ki čistimo dvorišča in poti in ceste in se odpravljamo na pot. Bil je marec rekordov (zimskih), bil je mesec z začetkom pomladi (brez pomladi) in tudi ta teden se vse skupaj nadaljuje. April je pa pregovorno muhast, tu ne bo zadrege - zimske temperature pa nas vse prepričujejo, da pomladno razpoloženje še lahko počaka.

No, pa še kaj zanimivega se je dogajalo. Predstava o izbrisanih v Prešernovem gledališču je baje res umetniški dogodek v pravem smislu in v slovenskem prostoru ni dobila kakega posebnega odmeva. Je pa nekaj posebnega, vsekakor. Zanimiva je tudi predstava na temo kdo gradi in kako gradi za našo občino in ali je pomembno, če najprej gradiš županu hišo in potem....Že znane zgodbe iz domala vseh občin, naš župan pa povezave odločno zanika.

In še tole: radi bi kakega znanega Kranjčana ali Kranjčanko danes poudarili kot člen nove oblasti Kranjčanke Alenke Bratušek! Kakšna zabloda: v tem kraljestvu povprečnežev nova premierka do zdaj niti iskala ni, niti našla ni. Pravo ogledalo, kaj in koga premoremo in seveda dokaz, da Kranjčanka gre po pamet (v vseh oblikah) v Ljubljano. Ne prva, ne zadnja.