Kaj Kranj "proizvaja"? Kakšne ljudi "delamo"!? Kdo nas vodi, kdo usmerja? Saj imamo predsednico vlade, ki ravno dovolj časa diha gorenjski zrak, da "lomasti" po Ljubljani in vodi Slovenijo! Imamo župana, ki se (z)laže, da živi v Kranju, a dejansko stanuje pod Stolom. Imamo direktorja mestne uprave, ki ima nezakonito pogodbo o delu, a mirno sedi na svojem stolčku.

Danes je odstopil nogometni trener. Pa kaj! Koga to zanima? Kaj ima to zveze s kadri, ki jih delamo? Ja, naredil ga je domači klub. Dobesedno ga je potegnil od strojev v Savi na trenersko klop. Naš izdelek, ki je (vsaj nekajkrat) osupnil vso Slovenijo: Triglav je obstal v ligi, enkrat se je pa tja vpisal. In trener je ostal. Kaj mu je bilo danes? Pa štiri gole je prejemal kadarkoli in kjerkoli! Ne: gre za popoln poraz uprave kluba, ki jo vodi mestni politik, ki se je volivcem zlagal enako kot župan. Oziroma: ni se lagal, le državne organe je prevaral z lažnim krajem stalnega bivanja. In si dovolil, da klub obravnavajo državni organi, ker on "izbira" kdo je lahko član kluba in kdo ne!? Zdaj bo odločal o trenerju. Kako ne bi, ko pa je nekoč z Zahovićem treniral in sta oba uspešna tudi v nogometu, kajne! Noro. Butalsko. Tam je dejal mojster, ki je želel biti čevljar: "Če nič ne znam, bom pa druge učil!"

Kranjski nogometni trener je samo proizvod negativne kadrovske selekcije. Njegova napaka vseh napak je namreč bila - kadrovska. Kjer so domači fantje bili vse manj vredni in jih je pošiljal v Novo Mesto in Šenčur. Veliko pa so bili vredni tisti, ki so se lahko lagali. Tragika kadrovske slepote. Zmota dojemanja športa, medčloveških odnosov. Lahko padeš v športu, a z dostojanstvom. Lahko se spotakneš v življenju, a z dvignjeno glavo.

Lokalni politikantje marsikje urejajo marsikaj. Se na vse spoznajo. Še včeraj niso znali najti pot do nogometnega stadiona, danes sedijo v častni loži. Zakaj ne? Življenje ponuja izzive, nekdo mora prevzeti odgovornost. In tu se zgodba začne in ustavi in nadaljuje: občutek odgovornosti. Dojeti, kdaj je dovolj. Prestopiti mejo lastne nesposobnosti.

Kranj je kadrovska revščina. Pa imamo predsednico vlade iz našega mesta. Pa imamo ljudi, ki lahko lažejo kakor hočejo in komur hočejo. Najprej sebi. Zagotovo pa je težko lagati - trmi, kajne. Ker mi ne molčimo. Ne sodimo, pišemo, govorimo, opozarjamo.....In še bomo.