Ko ti kdo podtakne ogenj, ga je strah. Ali je tebe strah? Ali nas je vse strah? Trma je doživela po res kratkem času napad, ki naj bi bil sporočilo. Danes smo zažgali avto, jutri...Ali pa: tako se zgodi tistim, ki niso tiho, so trmasti ipd. Toda k sreči so bile na delu kamere pa še kaj, na kar napadalci niso računali. In zato jim bo pač policija dihala za ovratnik, tako je njihovo delo. Kdo je imel prste pri tem, da se je zahrbtno lotil "Trme" s potuhnjeno taktiko, bo prej ali slej znano....

Zdaj pa o tem, kako je nevarno biti brez dlake na jeziku. Preprosto živimo v državi kjer je nasilja več kot preveč in nekdo je tudi novinarsko delo vzel kot nasilje nad njim. In se seveda ni odzval s tem, da bi odgovoril, kritiziral ipd. ampak - z bencinom. Kdo bi bil lahko tako bolan, prizadet, užaljen? Jasno, ni jih (bilo) malo in zato je treba samo jasno potegniti ločnico med odkrito javno besedo in tistim, kar Kranj danes ima: napade na preveč neposredne ljudi, ki nis(m)o tiho.

Trma bo seveda vztrajala. Oglašajo se mnogi, sporočajo, koga so kje videli, kaj je kdo govoril, kdo je morda kaj naročil in kdo kaj naredil. Trma to prepušča pravici, ki prej ali slej zadane tistega, ki trosi nasilje. V Svetem pismu piše, da naj bi bil z ognjem pokončan....no,ja: pustimo to pri miru, a trmasti ostanimo.

Kdor ustrahuje druge, živi v strahu. Strah pa je nevaren, ker te prej ali slej pokoplje. Trma je dosegla ogromno, cena pa bi bila in lahko še je tudi osebna varnost, varnost premoženja in tako naprej. Ja, ni prijetno, če ti kdo lomasti pred hišo z gorečim bencinom.

Naj ponazorim, kako strah vendarle ni rešitev. Nekoč je bila Planina popisana z žaljivkami, grožnjami in besedno nesnago zoper enega človeka. Pa se ni nič spremenil, nič ni klečeplazil. Isti človek je namreč ob osamosvojitvi v tistih dneh vojne opravljal svoj poklic med svoražnimi vojaki in ... pa ni kaka hvala, le strah ga ni prikoval na zapeček. Kdor v življenju zna sprejeti svoj strah, ta je pogumen in trmast. Kdor seje strah drugim, ga čaka kazen.

In še gorenjski izzivček: KDOR ODKRIJE NAPADALCA NA TRMO, DOBI JURJA! 1000 evrov za podatek o tem, koga je dejansko koga strah. Čakamo in plačamo, 100%!