Čestitke, iskrene! Kdor je bil na skupščini kluba s preko 400 aktivnimi člani, je ugotovil, da se v Kranju, Sloveniji za demokracijo ni bati! In takoj: Beno Fekonja, lokalni mestni svetnik SD, naj bo čim prej poslanec. Ali pa še kaj več. Morda evropski poslanec, da jim izvozi demokracijo, ki je tokrat bila res od=bena! Na skupščini namreč nismo zvedeli, koliko ljudi, delegatov in s tem glasov je prisotnih. Pa kaj: saj so bili vsi sklepi sprejeti soglasno in brez razprave! Pohvalno! Nismo niti zvedeli, če je bila skupščina legitimna=sklepčna. Če je lahko odločala. Če so bile odločitve zakonite. S prostim očesom pa smo lahko zaznali, da v dvorani ni 4 od 7 izvoljenih članov vodstva. In predsednik seveda ni niti z besedico pojasnil, zakaj jih ni. Kajti oni imajo tudi ustrezno precej glasovalnih pravic. Statut pa je bil precej spremenjen. A predsednik ni niti z besedico pojasnil, zakaj in kje in kako (npr. pri članstvu in pravicah članstva...)! Tako deluje društvo v javnem interesu!? No, pa ne gre za društvo, ker je treba še enkrat čestitati tudi preostali trojici, da sploh dela - gre za okolje. Če je mestni svetnik in lokalni politik pripravljen v mestnem svetu molče požreti (poleg mesnin) pravilnik, ki omogoča nenadzorovano trošenje našega denarja, tudi taka skupščina ni nič čudnega. Če lokalni politik zmore "požegnati" 600 000 evrov vredno poravnavo, ki je pristala na sodišču, potem tudi fuzbalska farsa ni nič čudnega. In če lokalni politik zavestno krši zakonodajo, da sploh kandidira v Kranju in potem na osnovi prave politike v pravi stranki ujame še pravo službo v občinskem podjetju, je taka skupščina zanj "mala malca"! In smo pri tem opazovali tiste, ki so vse to (naj mi oprostijo) spremljali le z odostnimi ali debelimi pogledi. Ja, saj so so skupščine potekale v klubu do zdaj vedno tako, bo rekel marsikdo. Res, kaj bi menjali dober sistem - le malce ga spremenimo: ne sprejemamo nezaželenih članov, ne dovolimo objav v javni rubriki na spletni strani, ne pojasnimo ozadja številk, ne...Pa gre!

Take ljudi neizprosno rabimo. Da namreč sledijo lokalnim politikom molče, da dovolijo z molkom diskriminacijo in še kaj. Potem pa nekoč skočijo pokonci in rečejo: "Le kaj nam delajo!" ali pa se po možnosti za vogali pogovarjajo, kako je vse narobe. Zato je treba seveda model skupščine in dela lokalnega politika v civilni družbi nagraditi ustrezno. Na poslanskih volitvah in še kje. To je namreč podoba Kranja in Slovenije in nas samih. Najboljši dokaz, kako stvari delujejo pa je primerjava Trmine zgodbice in poročila o skupščini na spletni strani kluba. Smeha kolikor hočeš!

Starši in igralci in člani in podporni člani in vsi ostali, ki vas morda zanima ključni podatek: lani je Triglav imel za preko 400 000 prihodkov /številke so bile objavljene tako, da jih člani skupščine iz druge vrste niso mogli videti, z računalnikom pa je upravljal kar predsednik/ in dobiček! Cilj: 700 000 evrov v klubski blagajni! Smo za!? Pa še kako, dvignimo roke...