Teden je izpostavil Trmo samo. Nočni napad s podtaknjenim požarom je seveda resno kriminalno dejanje, ki pa je tudi dokaz stanja in časa v katerem živimo. Vsekakor pa je tokrat za Trmo (logično) to dogodek tedna, ki pa bo še imel tudi nadaljevanja. Konec koncev se že kažejo tudi možni obrisi ozadja, ki pa so vedno tudi plod domišljije in "ljudskega glasu". Trmi pa prisojajo, da je dregnila v politiko in tiste, ki imajo korist od nje na svoj način, zdaj so odgovorili. Ali pa iščejo povezave v splošnem novinarskem delu kjer človek (skoraj nujno) zapade v konflikte in tako naprej. Pa še "najbolj važne nevažne stvari na svetu" se kdo spomni in plete teorije....Ni pomembno dokler ni jasno, dogodek pa je bil izjemen tudi za branost Trme. Cena? Tudi o tem lahko ugiba vsak sam.

Mohor Bogataj je bil skupaj s še tremi osumljenimi v sodnih preiskovalnih dejanjih že povabljen na sodišče, a po naših neuradnih podatkih bo sam osebno tja prišel v kratkem, trije pa so že bili. To ga je znova izpostavilo kot človeka, ki je v zadnjem tednu zopet opozoril nase - z javno funkcijo in njeno "uporabo" (za zdaj obstaja le sum zlorabe položaja), ki je bila v primeru odliva 600 000 evrov iz mestne blagajne sporna. Proces ugotavljanja dejanskega stanja bo odličen za vse - kdor je kriv, naj odgovarja, kdor je nedolžen, je opran suma.

Lahko bi dodali še gospoda Grginiča, ki je kot ugleden človek stranke SD (tudi že njen kranjski predsednik) našel službico v Komunali, ki postaja podobna ameriškim žajfastim nadaljevankam. Le da tam vedno vse poteka okoli ljubezni in denarja, pri nas pa se vedno znova najde služba za tega ali onega bolj ali manj s politiko povezanega človeka. Glede na vrsto dogodkov, je zdaj na potezni SDS. In med dogodke tedna lahko dodamo zmago Triglava (prvo v letu 2013 pa smo sredi aprila) in prve tri točke ali pa "odstopljenega" bivšega trenerja kot osebnost, ki je tudi vzbudila javno pozornost.

Osnovna in jasna ugotovitev: razburljiv teden z razburljivimi dogodki in zanimivimi ljudmi!