Nekoč je vrstico iz naslova humorist proglasil za "laž leta!" Kdaj katera komu in zakaj reče da in kaj to pomeni, je v politiki malo drugače kot v ljubezni. Anglija je jokala ob smrti "železne lady" nedavno, a mnogi so odkrito slavili. Kanclerka Nemčije ima doma preko 60-odstotno podporo, a drugod bi utopili v kozarcu piva.

Kranjčanki postajata zaščitni znak impotentne kranjske politike. Kjer se objemajo in jamrajo in cincajo stari partijski kadri, preizkušeni lokalni koristolovci ( vsakemu županu nastavijo in vedno dobijo), ljudje brez karizme, značaja, stila in še česa. Logično, da zmagajo ženske (brez pripomb o krilih in čevljih ne gre, zlobneži pa umazanijo stresejo tudi na zasebno življenje) in Alenka in Andreja sta vsaka na svojem polu vse bolj vplivni. Hvala bogu, ženske na oblasti - to je pravo? No, pot do oblasti je bila tu res v ženskem slogu. Katere čevlje k tej obleki? Težka odločitev. Katero stranko in politično interesno grupacijo izberem danes? Ni problema: to pa znam, tu se hitro odločim! Skok tja, nazaj, sem in na koncu na vrh. To je dejansko politika, to je dejansko spretnost, inteligenca, šarm.

Najprej poučujem zgodovino v šoli, nato pa narod učim razumevanja zgodovine! Jasno, da moje znanje in vpliv in presoja premosorazmerno rastejo s tem, kdo je moj mož ali spremljevalec in kako močan je vpliv stranke, ki ji pripada. Zvestobo pa je treba pokazati na vse načine. Treba je oditi na Konresni trg in vodji, ki se pojavi samo na platnu, izreči svoj goreči da. Ne za stranko, ne za idejo, ne za politiko, zanj osebno, ker to vsebuje in stranko in politiko in idejo in izvedbo. Podpredsedniško mesto pa je potem lahko samo še češnja na torti.

Kranj je torej lahko ponosen in žalosten. Ženske nosijo hlače in odločajo o usodi države - lahko bi imeli predsednico vlade in prvo damo, če bi uspel "človek Zver" kot so rekli novopečenemu Kranjčanu. Tako pa imamo žal le še blede sence nekoč vplivnih Bohoriča, Piskernika, Peternelja, da o zgodovinskem Vinku Hafnerju in podobnih ne pišemo. Kje so že časi, ko so nas poznali po Grosovih bananah in brcah v rit državnih uradnikov! Morda še najbolje nakazuje vse skupaj Alojz Potočnik, poslanec PS, prej Zares, v mestnem svetu pa že v klopeh tudi LDS, nekoč pa član ZK: saj ga preprosto ni. Ne slišimo, ne vidimo, ne zaznamo. Zlobnež reče, da je tako najmanj škode. Ženske, ženske pa vladajo!