Praznični teden? Zatišje? Šefik se ne bi strinjal. Poštarja z desetletja dolgo kilometrino sta napadla dva neznanca, oropala ga nista. Je držal torbo do konca. Dejanje nasilja pa ni prvo tako pri nas - pošte so tarče, poštarji tudi. Na kraj sta se pripeljala uslužbenca državne pošte, z lepim avtom. Je treba imeti vozila za jasno sliko, kako dobro gre pošti. Ki pa ne more zadovoljivo urediti poštarske in poštne varnosti, kljub milijonom in trudu. Rop pošte na Primskovem je še uganka, napad na poštarja v Žabnici tudi. Kljub slikam napadalcev. Žalostno, a resnično.

Andreja Valič Zver prihaja v vrh naše politike. V stranki SDS naj bi postala podpredsednica. Že to, da se jo omenja, je pohvalno. In nevarno: kdor se je preveč približal Velikemu vodji ga je scvrlo kot Ikarju krila. Sonce je pač eno, a v senci je dovolj prostora za soprogo, ki je za Kranjčana naredila Milana Zvera. In slednji je iz učiteljice naredil političarko. Pa ne samo to: zogdovinarko par exellence - z jasnimi pojmi o bližnji naši zgodovini, praznikih. Preobrazba? Niti ne - to je razvojna pot uspešne Kranjčanke. Na desnici ona, na levici predsednica vlade, kaj še hočemo!

Morda bi si proglasitev "dogodek tedna" lahko za Kranj pripravili v - Ljubljani. V bodoči novi poslovni stavbi kranjske Save. Nič več kranjske, zdaj bo ljubljanska. Tragična usoda podjetja, ki je v hudih dolgovih, ki jih je zagrešila "kranjska posadka" z Janezom Bohoričem na čelu. Sava bo v Ljubljani, Merkur je v Naklem, še Gorenjski banki najdejo novo obliko lastništva in Kranj bo ostal le še privesek. Pa saj je že.

Teden je minil tudi v znaku najbolj pomembne nepomembne stvari na svetu. Maribor: Kranj (Triglav). Na tribuni ni bilo nobenega lokalnega politika, če odštejemo =Bena, predsednika kluba. Ki pa žal v politični Igri prestolov velja manj od Kelvinove ničle. Kot politik, seveda. Je pa Kranj vsaj tu bil ob boku najboljši ekipi v državi. Kar pa tudi ni nič posebnega, naš župan je mariborskega odstreljenega Kanglerja v marsičem posekal, presegel. Fuzbal+politika - na to se vsi spoznamo, a ne?