Sodišče in na zatožni klopi občina in odločitve župana Mohorja Bogataja. Stalnica, ki veliko stane. Zdaj naj bi nas vse skupaj stalo še tri milijone evrov. Na občini trdijo, da nam slaba banka tega ne bo izpulila, drugi pa potihem govorijo o šlamastiki pri unovčevanju garancij. Rezultat? Khiselsteinove lepote s poletnim gledališčem vred se nam lahko zataknejo v grlu. Tožba banke proti občini pa je breme, nedvomno....

In med tem je v Prešernovo gledališče prišel svetovno znan dramatik. Dogodek za Slovenijo in za Kranj. Jasno: priložnost za prikazovanje, kako delujemo tam kjer velike sloge in podrejenosti občini ni. In če radi opozorijo na vsak večji piknik ali veselico, o tem na občini niso ravno veliko govorili - kot da to ni dogodek, ki mu v bližnji zgodovini ni para. Seveda so drugače ocenili v gledališču. Kako značilno in lepo kranjsko je vse to, kajne?

Morda pa je dogodek to, da poslanec Jelko Kacin predava srbskim društvom z Gorenjske? Evropskega poslanca sicer v Beogradu ni dobro na glas omenjati, tako ga imajo radi. Tu, doma pa rad kaj pove. In seveda potem odmeva. Pretekli teden pa je mogoče med dogodke uvrstiti tudi "krvavi boj" za ravnateljski stolček nove kranjske gimnazije in seveda za politično botrstvo kjer se zopet pojavi družina Andreje Valič Zver. Tokrat so profesorico na eni šoli poslali v svet druge konkurenčne šole. Zopet nekaj, kar Kranj uveljavi. Po zatohlosti, politikantstvu in - oprostite - primitivizmu.

Bodimo veseli, da nam dogodkov in vrlih someščank in someščanov za naše inventure nikdar ne zmanjka!