Alenka Bratušek vodi vlado, Andreja Vladič Zver lahko postane pomembna na desni, Hermina Krt se je poslovila preden je dobro sploh zajadrala v politiko. Ženske vladajo v politiki? Trma to vestno beleži.

Med tem pa nekoč udarni kranjski politik Jelko Kacin za javnost izjavi, da je dobesedno enak prekernim delavcem, modernim sužnjem, ljudem brez stalne zaposlitve, najemni delovni sili brez vseh pravic, ki sicer delavcem gredo!? To je zagotovo ena najbolj ciničnih ali pa bedastih izjav kakega kranjskega politika (bil minister, predsednik stranke, danes evroposlanec). Ne zato, ker se mu je povsem ponesrečila primerjava, zato, ker je sramotno svoj položaj (na preizkušnji na volitvah vedno, to pač drži) primerjati z ubogo rajo, ki dela za 500 evrov - sam pa jih v žep spravi 7000 vsak mesec. In ko je enkrat ene funkcije konec, nastopi druga in tako naprej. In če nisi v politiki, potem je tu gospodarstvo ipd. Vedno dovolj priložnosti za politike, ki dolga leta ustvarjajo niti in povezave in zato je Kacinova izjava sramota za prekerne delavce in politike. Kdo mu brani, da postane gradbinec, če je tako zelo hudo v politiki?!

Vinko Hafner je eden zadnjih velikanov socializma, samoupravljanja, bivše Juge. Modrost in skromnost je v tem, da se je umaknil, ko je prenehal njegov politični čas. Ni obračal plašča po vetru, skromno živi med nami in daje zgled, da je v politiki mogoče ohraniti ponos in čast kljub temu, da tvoje ideje in tvoja država in tvoj sistem propadejo. Vinko bo ostal pojem, Jelko pa ..... prepuščamo sodbo vsakomur, ki se zamisli ob dejstvu, da je nek politik sposoben javno sebe primerjati z delavci brez pravic.

A sta Vinko in Jelko samo šrleča primera. Vmes je četica smešnih kreatur, ki so delile banane po parlamentu, druge tolkle s časopisi po glavi, da o koristolovcih lokalne scene ne pišemo. Mnogi so se namreč pripravljeni prodati za drobiž, kosilo, za drobno uslugo - drugi hočejo več. To je trenutna scena kranjske politike kjer je tragika današnjih lokalnih veljakov v njihovem stanju duha. Bašejo si žepe na položajih, rihtajo službice in ugodnosti in zato Jelkova izjava kar sodi v Kranj. Kot je nekoč ograja, ki jo je dal namestiti okoli svoje hiše pa je bila prej čisto drugje. Od osamosvojitve sem (Jelko je kazal tako karizmo med vojnimi dnevi) nismo našli v Kranju politika, ki bi dejansko pomenil nekaj novega. Zato je beda naše politične scene še hujša kot je tista na državni ravni, ali ne?