Nekoč je bila Športna zveza. V mestu športa. In so se enkrat letno dobili vsi predstavniki vseh klubov in so se prijetno skregali. In tako iz leta v leto. Zakaj bi se kregali balinarji:skakalci:kolesarji:nogometaši pa podvodni hoekjisti in atleti? Zaradi denarja. Ki ga deli občina. Ki ima zato jasen pravilnik. In komisijo. Nekoč se je delilo malo drugače: učinek je bil isti. Za vse premalo in za vsakogar še bolj premalo. Pa se je delilo po drugi logiki: ti si pri koritu, tebi malo več... in je vsak skušal biti pri koritu, ker imamo preko 100 takih, ki denar želijo!

Podžupanja Nada Mihajlović je "mati nove Športne zveze Kranj" in dali bi roko v ogenj, da bo njen pečat ta zveza tudi nosila. Kako? Počakajmo na "prave kadre"! In je kaj narobe, če želi podžupanja za družbene dejavnosti imeti urejeno civilno družbo s športnega področja v okviru Športne zveze? Sploh ne. Ampak: kaj ima skupnega (brez slabšalnega prizvoka) NK Hrastje in NK Triglav? Nič. Eni imajo preprosto radi nogomet, drugi tekmujejo. In takih primerjav je v vsakem športu kolikor hočeš. Da o nasprotju med panogami ne pišemo. Ker se je - na primer - vedno oglasil biciklist z mantro o tem, da oni za objekte nič ne dobijo. In potuljeno prezrl kolesarsko stezo v Stražišču - plavalcem torej računaj ure v bazenu, nam pa stezo zastonj: a nam boš tale asfalt računal? Tako so šle debate in prepiri kjer je vedno zmagala - oblast. Športniki so bili skregani med sabo, oblast pa je delala po svoje.

Med tem je šport v mestu športa umrl. Pa ne zaradi športne zveze. Zaradi "brezveznikov" v mestni hiši, ki v tem mandatu niti drobiža za šport niso namenili. Niti ene naložbe. Nič. "Brezvezniki" so tudi vsi v športu, ki nimajo zvez do sponzorjev. Se spomnite primera, ko je šel župan + nogometni klub prosit za pomoč tuje podjetje? Nekaj so dali. Kje je pristal denar? Na občini, ker se "drugače pač ne da"! In če se ne da, čemu je nogometni človek svetil pri klepetu župana z direktorjem. Izpadlo je, da je šel človek iz civilne družbe fehtat biznismena za to, da je denar pobasala občina!Noro. Res noro.

In še ena zanimivost: Športna zveza Kranj je morda prvi korak, da ukinejo Zavod za šport. Ker ima v predlogu statuta domala enake naloge. Torej "športni biznis" in ne ravno boj za pravice klubov. Vsaj tako se da prebrati. Potem bi se vrnili v čas ZTKOS ipd., ko je bila podžupanja še članica edine partije in mi vsi - ovce. Ali pa se je vse spremenilo na isto ali slabše: znova nam vlada ista politika, znova nam ponujajo iste ljudi in znova se bodo športniki lahko kregali do onemoglosti!