Minuli teden smo v Kranju doživeli v praksi, kako mestni redarji zlorabljajo svoj položaj, funkcijo, oblast. Če lahko mestni inšpektor mesece parkira v modi coni, redarji pa hodijo mimo njegovega vozila - drugim pa za isti prekršek zatikajo lističe, je to vsekakor početje, ki si je zaslužilo neslavno zmago med nesrečnimi dogodki tedna za nami. Mestni redarji pa skupaj z inšpektorji tudi osvajajo negativno prvenstvo med ljudmi, ki so opozorili nase. Da jih ne metati vse v en koš? Če nekaj mesecev lahko mirno gledajo, kako njihov poklicni kolega nateguje vse nas, potem so še slabši od njega. On je pač mogoč le skozi njih... Sramota in seveda pričakovanje, kaj bo pokazala "preiskava, ki jo je odredil župan"!

Med tiste, ki so zaznamovali teden sodi kranjski NK Triglav. Obstanek v ligi je izboril 2010/11, ko so ga skušali vreči iz lige pravi nogometni in športni lumpje, leto kasneje se je Triglav osramotil na igrišču in ostal v ligi za zeleno mizo, zdaj pa je lahko celo šesti na lestvici! Menjava trenerja je bila tisti korak v pravo smer, ki je nakazal, da si mesto takega kluba sploh ne zasluži: Triglav visoko prekaša svoje okolje po trdoživosti. Čeprav se govori, da grozi finančni zlom, je treba vsem čestitati za obstanek v ligi. In seveda dodati: kaj pa še imamo v Kranju vrednega v teh naših klubih, ki igrajo v slovenskem prostoru?

Za konec torej čestitke in zgražanja za početje oblasti prejšnji teden. Redarska zgodba je namreč droben, a jasen dokaz sprevrženosti početja tistih, ki jim je zaupano upravljanje z našim denarjem in so na oblasti. Trma je bila tudi tokrat zraven, pohvale kar dežujejo. Mi pa še vedno ostajamo samo in zgolj trmasto odločeni, da tako nadaljujemo...