Jože Javornik? Franc Hvasti? Franc Rutar? Milan Čadež? Ustanavljajo športno zvezo!? Odlično! Kje pa, pri upokojenskem društvu ali morda v domu starostnikov? Ne, za prihodnost gre, z mlade, za šport! O ti groza ti! Pa ne, da jim ne pripadajo kolajne za zasluge. Pa ne, da bi jim odrekali kako pravico do česa. Pa ne, da bi jih ne spoštovali (+vse ostale stare in malo starejše, ki so prišli ustanovit ŠZ Kranj)!

Za nekaj drugega gre. Za spoznanje, da nimajo naslednikov ne v skokih, ne na biciklu, ne kjerkoli. Ker so naslednike uspešno zatolkli ali pa zavrli ali pa jih preprosto zraven niso spustili. In danes mislijo s podžupanjo in njenim bratom vred, da se je čas ustavil. Ali še bolje: da tečejo urni kazalci nazaj. Nekam v čase sozdov, tozdov in interesnih skupnosti. Kajti Športni zvezi manjka tisto, kar je v dvorano priklicalo 16 namesto 106 klubov: interes. Kaj imajo umetnostno drsanje z nogometom in kaj balinanje s tenisom? Kaj imajo klubi tekmovalnega športa z rekreacijo? Nič. Manj kot to. Pa so se zopet domislili novega porabnika športnih sredstev iz proračuna. Kajti občina denar deli na podlagi pravilnika, ki je lahko slab (kateri pa ni) ali dober(takega še ni bilo). Ampak: točke so točke in to pomeni evre. Ko se bo vključila nova famozna Športna zveza Kranj, bo zmešnjave še več. Jo je vedno bilo, ko je biciklist začel, da nič ne dobijo za objekte in ko je skakalec zgradil skakalnico sredi Šmarjetne, zdaj pa še luči ni ob njej.

Otrok Nade Mihajlović, naše podžupanje, je kilavo dete. Koga zastopa 17 ustanoviteljev? Kakšno legitimnost imajo starčki na vodilnih položajih, ki se oklepajo funkcij in ne pustijo mladih zraven? Kakšen smisel ima športna zveza, ki ima v svojem statutu dejavnosti kot jih ima zavod za šport? Si je morda politika tako omislila oslabitev lastnega zavoda? Ali pa je vse skupaj preprosto poskus, da bi se vrnili v čase, ki jih ne bo več?

Slišati je bilo, da gre za dobrobit športa. Kaj lahko naredi - na primer - podžupanja za dobrobit športa? Zgradi novo tribuno, namesto, da se o tem športnikom laže. In kaj naj naredijo ustanovitelji tega skrpucala? Pogledajo naj okrog sebe in končno odnehajo manipulirati s športom.

Ko sem njih videl, mi je šlo na smeh. Spomnil sem se rekla "Mladost je šport - šport je mladost!" Samo ne v Kranju.