Jakob Piskernik je dobesedno iz naftalina potegnjeni mestni svetnik. Na Listi Hermine Krt, ki je ni več. Namreč - Hermine. Odšla in še pomahala ni v slovo. Pa naj bi bila nosilka opozicije in seveda poosebitev zdravega mesta in kar je bilo še njenih parol. Ko so jim v bran stopili Bohorič, Piskernik, Janković in podobni, je izgubila volitve. Da smo šli z dežja pod kap, je jasno - a iz njene svetniške skupine je odšla na premierski stolček Alenka Bratušek. Kaj ni ona Pozitivna Slovenija? Ja je. Je bila pa izvoljena pri Hermini, prej pa ... kdo bi vse naštel. Tako nastaja mestni svet v Kranju, potrebuješ tolmača za to, da sploh veš kdo kam spada.

Alenka Podbevšek (ne)uspešno vodi Nadzorni odbor MO Kranj. Bila je na Herminini listi in je odklonila, da bi bila nadomestek v mestnem svetu. Janez Žezlina pa je vodil Herminino kampanjo oziroma bil odgovoren za stike z javnostjo. Zdaj je odklonil, da bi bil "nadomestni svetnik" njene liste namesto predsednice vlade. In kdo je še odklonil svetniško vlogo? Direktorica Lili Žura, zdravnica. Isti mestni svet jo je namreč najprej skušal odžagati v Zdravstvenem domu in očitno ima politike dovolj. Četrti in edini, ki je pristal je Jakob Piskernik. Ki si je za popotnico iz propadlega Merkurja dal izplačati 100 000 evrov....

Smo volili tak mestni svet? Kjer trije svetniki že imajo službice v Komunali, kjer županova stranka doživi razpad in ima še 1 (enega) svetnika? Smo res volili tako oblast, ki v skoraj treh letih ni zgradila Kranju nič, ki ni zmogla niti ene večje naložbe in obenem ni rešila niti enega problema? Ki jo vodi župan, ki je posredno kriv za postopke, ki lahko na sodiščih veljajo občino do 5 milijonov evrov? In je del tega "glihanja" že predmet sodne preiskave?

Kranjski mestni svet je doživel tisto, kar smo volivci omogočili: destrukcijo oblasti! Koritarstvo, koristolovstvo je vsak dan bolj očitno. O tem, da nekdo pristane biti rezervina rezerva, da greje svetniški stolček, nočemo soditi. To je stvar osebne morale in integritete. Ki je za koga morda bila dobro plačana v Savi, Merkurju - v mestnem svetu pa je razgaljena. Nam v opomin. Volitve bodo kmalu.