V ponedeljek bo v Kranj prišla Kranjčanka. Z njo pa vlada. Alenka Bratušek bo po Mariboru obiskala Kranj. Nepoučeni vir nam pravi: gre po sledi katastrof - po Kanglerju k Mohorju! Na Jesenicah bo pognala novo napravo oziroma slavila delovno zmago in potem hajd v domači Kranj. Kaj bo odprla, kje bo pritisnila na gumb, kaj bo njeno oznanilo Kranju in Kranjčankam in Kranjčanom.

Naša Alenka bo obiskala - kotlovnico. Na Planini. Ki so jo (prenovljeno) odprli ohohoho nazaj. To ima svoji someščanki in šefici vlade pokazati Mohor Bogataj in koalicija kateri je bila Alenka - opozicija. Zdaj se bo pogovarjala tudi z Mohorjem, a bodo razmerja drugačna. Bo v torbici prinesla program Gorki in evropske milijone? Ali pa jo sprejemamo v kotlovnici zato, ker nas je sredi belega dne sram sredi Kranja pokazati s prstom daleč naokoli in reči: "Predsednica, mi nismo naredili nič!"

Trma ima predlog: sprejem zanjo naj bo pod tribuno v športnem centru. Tam (še) brca žogo premierkin sin. In se lahko okopa s podganami. V kopalnicah, ki naj bi ju prenovili. Pa ju še niso. Svetnik Boštjančič pa naj ob obisku odpira in zapira tuše - ker je rekel, da bodo kopalnice pač potrata in da razume, ker "Alenkin sin igra fuzbal in ona podpira novi kopalnici"! Kajti naš Stane je imel drugačen predlog: da bi se umivali kar doma, kot on nekoč po fuzbalu (če ga je znal igrati...). Torej: Alenko tja v kopalnice, v to ogledalo oblasti in njene predstavnice Nade Mihajlović (družbene dejavnosti), ki je leta 2011 zaželela športnikom nove prostore in vedela, da je njena partija+ vse ostale črtala naložbo v zdrav duh v zdravem telesu.

Špalir Alenki Bratušek pa naj napravijo mlade mamice. Letos jih vsaj 100 med njimi v Kranju nima varstva za svoje malčke. Ker ni prostora v vrtcih. To je danes Kranj Alenke Bratušek in Mohorja Bogataja. In vseh nas, žal.