Jakob Piskernik: nekoč rdeči minister in direktor, debelo udeležen pri privatizaciji Merkurja, odlično izplačan od Merfina, ki je pod Kordežem potopil Merkur in sebe. Danes je mestni svetnik Liste Hermine Krt, ki je prejšnji teden nasledil Alenko Bratušek, ki je sicer bila izvoljena pri Hermini, a je med tem že zdavnaj odšla k Zokiju med pozitivne kar ji je prineslo premierski stolček! No, tovariš gospod Piskernik pa je sedel na stolček mestnega sveta in pri 75 letih znova začel boj za lepši in boljši Kranj. Desetine tisočev evrov propadlega Merfina pa je lepo pobasal kot dividendo za svojo podporo Kordežu. Danes odloča o tem, kako bo v Kranju! Čas se je ustavil...

Ne samo ustavil: zavrteli so ga nazaj Franc Hvasti, Milan Čadež, Jože Javornik in podobni športni funkcionarji, ki desetletja vedrijo in oblačijo v športu, zdaj bi z njim zopet upravljali preko Športne zveze Kranj (otrok Nade Mihajlović in kranjske politike). Pa saj zveza ni nič slabega, kajne? Civilno združenje v podporo športu? Zanj se je od 120 klubov in društev odločilo 17!!! Toliko o podpori in potrebi, da bi nam še naprej v športu vladali fantje pri 70 in več letih. Ki so v preteklosti počeli marsikaj koristnega za šport - in zase. Pa pustimo ta proces do konca, oktobra bodo izvolili novo vodstvo Športne zveze in kar slutiti je, kdo bo tam sedel....Kranjski šport pa med tem tone v popolno anonimnost! Zapustila ga je politika (gradnja nove tribune), zapustilo gospodarstvo (sponoziranje), bomo pa imeli Športno zvezo!

Dogodki preteklega tedna so bili torej v znaku minulih časov v sodobni preobleki. Potem ni čudno, če med "osebnosti" tedna pritštejemo še kotlovnico na Planini. To bo obiskala premierka ob današnjem obisku v Kranju. Ji niso mogli ponuditi in pokazati česa drugega? Težko: nič ni. Ničesar novega ni. Ta oblast v skoraj treh letih vladanja dejansko in konkretno in stvarno ni zmogla niti enega novega projekta. Seveda: na Gorki čakamo - ga bo premierka prinesla danes?