Fuzbal, nova tribuna, milijoni - ljudje pa lačni? Logika krize daje kranjski oblasti podlago, da ob pogledu na drobovje tribune mestnega stadiona samo zamahne z roko: nimamo denarja. To je tista oblast, ki se spotoma malo zlaže o "hitri poti do nove tribune", zato pa pride na navijaško veselico kluba, ki mu je prej odvzela dejansko razvojno pot. Pa je to res samo fuzbal - najbolj pomembna nepomembna stvar na svetu? Ne, tja pod tribuno pridejo tudi dijaki, učenci, atleti, rekreativci, na tisoče vsako leto. In to pol stoletja. V iste ali enake prostore, brez ogrevanja. V sramotno podbobo Kranja pod vodstvom sedanje oblasti. In župana, ki je novi objekt obljubil leta 2006.

Samovoljni ukrepi Mohorja Bogataja lahko Kranj stanejo - eno tribuno. Dimnikarstvu Dovrtel je samovoljno preklical koncesijo oziroma pogodbo, izplačal je Stanovanjsko zadrugo Gorenjske (zadeva je na sodišču). Za knjižnico je IC Dom dobil (koalicija za, opozicija proti) dodaten denar in zdaj toži NLB našo občino še ze nekaj milijonov. Mnoge od teh odločitev je sprejel župan mimo mestnega sveta, plačali smo jih in jih bomo vsi.

Kanglerjanstvo po naših občinah se nadaljuje. A nekomu vzeti objekt, ki omogoča razvoj (zaradi tega, ker Kranj nima reflektorjev je na milost in nemilost prepuščen famoznemu licenciranju NZS) in potem priti rajat z navijači, je cinizem. Oziroma: je politika. Razumeti je treba, da mnogi v Kranju pojma nimajo, kaj se dogaja okoli njih. Lokalno medijsko sceno se da obvladovati s plačanimi oddajami, članki ipd. Toda cinizem kranjske oblasti je čisto nekaj drugega: je posmeh navijačem, nogometašem, atletom ipd., ki jim najprej nekaj vzameš - nato pa se smeješ z njimi.

Res so časi težki. Res je kriza in stiska. A tudi v takih časih je treba imeti - hrbtenico. In ne kloniti pred tistimi, ki hodijo po tebi in zraven zahtevajo, da se jim - smeješ. In se smejejo oni tebi.