Bomba je počila: v Šenčurju prvi razpis odkriva neusmiljen boj za milijone v poslu Gorki! Vrabci na strehi so čivkali, da bo na razpisih zmagala Gorenjska gradbena družba Braneta Žiberne, potem se je pojavil Gratelov (+T2+Lokainvest+...) Jure Krč in zmešal štrene, kot se reče. Prvi razpis, prva pritožba, prva revizija, prvi zamik za mesece????

Bojan Homan je v precepu: v Kranju odpirajo ponudbe, oziroma so jih že odprli. Izbora še ni, so pa isti scenariji neuradno prisotni. Jure Krč je "padalec" v poslu, ki mu na Gorenjskem ni para in ga še dolgo ne bo takega. Gre za evropski denar in naše težave. S kanalizacijo, vodovodom, čistilno napravo.

Za čistilno napravo smo pred razpisom zapravili stotisoče evrov. Risali so jo mnogi, računali, koliko bo stala. Zdaj je drugačna, a še vedno vredna 20 milijončkov. Denar, ki ni kar tako niti za velike šefe gradbenih velikanov. Opa: ali jih sploh imamo? Ali ni šlo vse v stečaj ali zapor, kot se reče? In zdaj je priložnost za "drugo ligo", ki je nekdaj stala mirno, ko so prišli veliki šefi velikih propadlih velikanov. In kartelni dogovori? Sploh še so ali so povsem drugačni?

Politika je seveda zraven in kolač je ogromen. Bodo uspeli prepričati sebe, državo, Evropo, da zmorejo tak posel brez repov v obliki revizij, dogovorov pod mizo in za hrbtom? No, ja: če pomislimo, kdo vse je "lobiral" za to, kdo bo odvažal naše smeti, je dvom velik. Politika si zdaj želi eno, realnost kaže drugo: neusmiljen spopad za to, kdo bo posel dobil. In to je lahko na koncu - smrt za posel. In adijo milijoni, to vsi poudarjajo. Ampak: če je temu tako, zakaj se že na začetku kaže, da ne gre le za črke, pike in vejice razpisov ampak za mnogo več?

Mohor Bogataj pa modro molči. Mira Kozelja v Šenčurju pa že boli glava.