Be(d)no sledi obsojenemu politiku: ne priznava državnih ustanov, organov. Enemu je napoti sodišče, drugemu inšpektorji. Slednji so jasno in glasno odločili, da je NK Triglav=Beno Fekonja kršil svoj statut in zakon o športu. Pika. Konec. Pametnemu dovolj? Zanimivo: ni lokalni politik v kopačkah predsednika kluba napadel odločitve, njene vsebine, napadel je inšpektorje. Da niso pristojni odločati o tem, če on komu leta 2013 ne dovoli biti član več kot 90 let starega kluba. Ko za javnost pravi, da bo pisal zgodovino, ga je treba popraviti: jo že piše, ker bo šel v zgodovino kot nedemokratični predsednik kluba kjer mu sicer kimavčki lahko kimajo, a nis(m)0 vsi taki. Eni se za pravico tudi borimo.

Ko me je predsednik nogometne zveze v spregi z neko političarko in stranko skušal napoditi iz nogometa, mu ni uspelo. Se je potegnil nazaj. Odšel sem sam, ko sem hotel in kadar sem hotel. Enako je bilo s klubom. Triglavom. Tistim klubom, ki ni last nikogar, a je od vseh. Kadarkoli me zanima, kaj sem v njem počel, pogledam arhive slovenskega nogometa. Štejem naslove. Porazov ne vračam pred oči, so še vedno v meni. Taki smo ljudje, dobrega se radi spomnimo.

Zato sploh nisem jezen. Kje pa! Še manj prizadet! Sploh ne. Sem pa trmast. Za svoj prav sem sposoben prestati marsikaj. Eni se upognejo, pripognejo, gredo na kolena. Za mnoge gori stalno plamenček strahu, drugi kljubujemo ognju. Zato je moje prizadevanje za člansko izkaznico kluba dejansko klofuta vsem, ki so ob tem utihnili. Se potuhnili. Zaradi te ali one koristi, zaradi tega ali onega strahu.

Iskreno sem vesel, ko me pozdravijo fantje, ki vedo, da nič ne štejem v nogometu. Da so se znebili tistega, ki ga niso marali. Neskončno sem ponosen, ko me naprej pozdravijo dečki, kadeti, mladinci, člani. To je izraz spoštovanja. Tega ne more vzeti noben politikantek s svojo maziljeno in hinavsko taktiko javne podobe, ki je samo krinka človeka, ki je sposoben vsega. Toda: saj sploh ni pomemben, ker bo vse življenje samo tisti, ki smo ga privlekli v klub, da bi bil "tampon" z lokalno politiko, ki se mi je iz dneva v dan zdela bolj gnusna. Njegovo nepriznavanje državnih organov in njihovega dela pa je vzorčen model delovanja tiste politike (vseh strank, smeri in barv), ki z ljudmi ravna nizkotno. Skuša jim jemati pravico do članstva v klubu, da bi jim pokazala svojo moč.

Za ljudi govorijo dejanja. Pod to se podpišem

Miran Šubic, član NK Triglav - prej ali slej