Iskanje (odgovornosti) Mohorja Bogataja se nadaljuje. Preprosto je izginil. Ni ga, ko je treba odgovarjati na manj prijetna vprašanja. A sklicuje sejo mestnega sveta kjer bo najbolj pomemben program Gorki "v drobnem tisku". Odgovor opozicijski svetnici namreč prinaša vsaj dve ugotovitvi: pobožna želja lahko ostane beseda predsednice vlade in bivše opozicijske svetnice, da kranjska oblast opravi domačo nalogo - milijoni evropskih sredstev nam sprva niti niso bili dodeljeni, zdaj postajajo nedosegljivi. Zato je oblast sramežljivo zapisala tudi možnost privatizacije naše komunale. Posel stoletja?

Verjetno o tem ne bi ugibali, če bi Mohor Bogataj stopil pred javnost in povedal, kaj se dogaja. Kaj je z razpisi in kaj z namigovanji, da naj bi se udarila dva bogata Kranjčana za posel in da to pomeni, da gre Gorki pa-pa: pritožbe, revizije, adijo čas in denar.

Kje je odgovorni za vse to, podžupan Bojan Homan, ki vodi Gorki? Kje je Branko Grims, ki je javno že čestital Janševi vladi, ki naj bi podprla izredno dobro pripravljen kranjski projekt? Pa smo ostali brez podpore, denarja in zdaj se zdi, da nam skrivajo resnico. Ali pa vsaj jasne podatke o tem, kaj bomo plačali iz naših žepov.

Grozljivo je, da je za našega župana dogodek "njegov" veleslalom ali tek, o najbolj pomembnem projektu pa nima pojma. To je mogoče sklepati iz tega, da je odšel na dopust (uraden podatek) in da o tem projektu informacije daje podžupan. Ki pa raje stoji v Ljubljani pred sodnijo, da se "strankarsko pofočka" in ne dobi črne pike, ki bi lahko povzročila odmik iz osončja velikega vodje!?

Nas hočejo žejne prepeljati čez kanalizacijo? Ali pa je za vse skupaj krivo dejstvo, da še ne vemo, kdo je bil izbran za "komunikacijsko usklajevanje" projekta Gorki! Kdo nam bo natočil vsaj gnojnice, če že čisto vino ali vodo samo sanjamo? In čakamo.