Branko Grims se je zopet oglasil. Demokracije hoče. Ker jo v Sloveniji primanjkuje. Ker se Branku in še komu godijo krivice iz dneva v dan. Je lačen? Je. Demokracije hoče, do sitega se je hoče najesti.

Nasvet ponujamo. Naj pride v Kranj. Tu jo je na pretek. Vzorčni primer smo že opisali, ampak si zasluži ponovitev. V Kranju deluje stranka, močna, velika. Imenuje se SDS. V njej je predsednik Branko, ki ima svaka Darka. Branko je poslanec, Darko je postal podžupan. Potem je v isti stranki še družina Homan. Oče vodi seniorje stranke, hčerka pa mladino, Bojan pa je za povrh še podžupan, da je vsem nam lepše. In tu sta še Kristanova, mama in sin. Sin je svetnik, mama je svetnica. Sin je med tem dobil še službo v občinskem podjetju. Ne edini od svetnikov, a jo je dobil. Tri družine so tako rekoč primer demokracije v Sloveniji. In v politiki. In v SDS.

Držite tatu - tako navadno vpije tisti, ki je imel roko v tujem žepu. Zato je prav, da demokracijo hočejo (in izredno sejo v parlamentu, saj bo vročina popustila) tisti, ki jo vsak dan v praksi znajo pokazati. In so - na primer - prvi na seznamu spornih požeruhov (prehrana+pijača na naročilnico) iz znane afere "mesni svetnik"!

Marsikdo bo rekel: lej ga, komunajzarja, na naše se je spravil. V tolažbo: demokracija v drugih kranjskih strankah ravno tako kliče na pomoč. Kot to delajo Branko in ostali iz SDS. Samo nekoliko bolj opazni so. Ker imajo poštenje, interes nas vseh in tudi demokracijo vedno v ustih.

Prav je, da Branko Grims hoče demokracijo. On jih bo že naučil, kako jo je uvedel v lastni stranki, v gorenjski prestolnici...