Včasih človek mora preprosto zardeti. Od sramu. Od besa. Od spoznanja, da se neke vrednote lahko prikrajajo, da ljudje ljudem lažejo, da svoje sramotno početje skrivajo pod preprogo, ki se ji reče zloraba. Vsega: športa, stroke, igre, vzorov, mladine. Beno Fekonja, predsednik kluba + Robert Misja, športni direktor+ Dušan Kosič, trener Triglava so se podpisali pod eno najbolj sramotnih zgodb v zgodovini športnega Kranja.

Leta 2010 je trener članov istega kluba udaril v slačilnici igralca. V trenutku je bil suspendiran, v pravnomočnem disciplinskem postopku pa odstranjen iz kluba. Moštvo je bilo pred dvema odločilnima tekmama za vstop v prvo ligo, oziroma v kvalifikacije. Toda klubske časti in vrednot Triglav takrat še ni menjal za nobeno ligo. Za noben interes. Je zato potem uspelo preko Interblocka Triglavu priti v prvo ligo? Ne vem, vem pa, da je takrat Triglav bil naš, moj klub.

Leta 2013 je igralec dvakrat udaril soigralca. V slačilnici, pred pričami. Brez, da bi ga udarjeni izzval. Mlad fant je doživel lekcijo, kdo je glavni v slačilnici in na igrišču. Komu se mora podati žogo, koga se uboga. Če ne, dobiš batine. In zopet so bili na vrsti tisti, ki morajo povedati, kaj je prav in kaj ne. Ki morajo ločiti znanje driblinga od pesti v glavo. Ki morajo mlade ljudi učiti, kaj je življenje in kakšne posledice nosi nasilje. V klubu kjer ponosno trdijo, da vzgajajo osebnosti, nove generacije mladih. In kako so Beno, Robert in Dušan pokazali ločnico med nasiljem in športom, kako so odgovorili na dogodek, ki se lahko zgodi - a mora imeti posledice.

Tak Triglav ni več moj klub. Taki ljudje, ki sprejemajo odločitve take vrste, niso vredni ne Triglava, ne Mateja Poplatnika. Zato je slednji odšel. Poražen. Pretepen. Prebrali boste, kako ga je zaščitil klub pred udarci. Kaj mu je sporočil Robert Misja s "paketom treh možnosti". Vsi, ki s(m)o kdaj delali v športu, smo grešili. Na vse mogoče načine. A če smo grešili pri tem, da smo nasilje sprejeli kot način urejanja odnosov, nismo vredni Triglava, ne nogometa, ne sebe. Kaj je nauk celotne zgodbe? Davor Bubanja (da ne bo pomote: nič nimamo proti njemu, ne presojamo in sodimo ga - analiziramo le dejanja) je povedal svojemu trenerju, športnemu direktorju in predsedniku, kakšen je Triglav danes. Kdo ga vodi in kako. Trije talci dveh udarcev so Triglav prodali in skrili vse to za steno molka. A Trmo je obvestil nekdo iz kluba. Ki ga krivica peče in boli.

Gospodje, verjetno bi mi pripisali marsikaj, če bi vam zapisal, da odstopite in izginite od koder ste prišli. Da je Triglav za vas klub, ki ga niste vredni. Pa tega ne bom storil. Ker preprosto vem, da ne zmorete soočenja s svojimi dejanji. Triglav bo sam odločil, ali je zgodba o udarcih tudi zgodba o časti. Zame je vse skupaj mučno. Ker šele zdaj dojemam, s kom (sem) imel opravka. A jaz nisem odšel, ker bi me človeške kreature v to prisilile. Nisem odšel pretepen kot Matej. A o njegovem primeru ne bom molčal. Ker bi potem trem odgovornim za to sramoto sporočal, da so zmagali. Ne, gospodje, izgubili ste. Prej ali slej bo nekdo udaril tudi vas.