Ja, res je: prosimo, da se nam oglasijo vsi županski kandidati, kandidatke, ki jih zanima županovanje mestu, ki je danes provinca province. Kjer župana ne najdejo več niti lastni zaposleni. Kjer je podžupan na dopustu, ko se dogajajo usodni dnevi za največjo naložbo v zgodovini. Imel pa je čas za strankarsko podporo svojemu šefu na in pred sodiščem v Ljubljani, naš poklicni podžupan!

Kaj je do zdaj uspel zavoziti Mohor Bogataj in njegova posadka? Sem sodijo seveda največje stranke (SDS, SD, županovi podporniki...), da ne bo zablode. Tribuna Športni center=nič. Novi največji vrtec=0. Podjetniška poslovna cona=0. In Gorki, ta projekt vseh projektov? Nič. Oziroma: še nič. Oziroma: revizije na razpise, zakulisni obračun dveh bogatašev. Se je oglasil župan? Je kaj povedal o tem? Je pojasnil, kaj se nam dogaja?

Župana preprosto nikjer ni. Niti ga ni na sejah, niti v javnosti, nikjer. Mnogi namigujejo na marsikaj. Mi smo pa že brez župana. Imamo samo njegove sodelavce. In to kakšne! Zato je poziv k iskanju kandidatov za novega župana ali županjo logičen in razumljiv. Dobro leto pred volitvami imamo tako stanje kot ga še ni bilo. Kranj živi v stanju, ki je nevzdržno. Ničesar niso uspeli rešiti, ničesar ne rešujejo.

Če pade (in zdanji dogodki to res potrjujejo) Gorki, se nam lahko zgodi privatizacija komunale - vode, kanalizacije, smeti. Če bo to poskusila izpeljati sedanja oblast, bo šlamparija s 30 milijoni evropskega denarja dobila novo ozadje. Reševanje teh problemov pa nas čaka. In če župan rad stanuje izven Slovenije in če dejansko v Sloveniji stanuje izven svoje občine kjer je župan, je to njegova stvar.

Mi tu ostajamo. In prosimo: župan, županja oglasi se!