Verjamem! Majico s takim napisom si je cinično oblekel župan Mohor Bogataj, z njim pa še podžupanja Nada Mihajlović. Tista dva, ki sta Kranju in športnikom obljubila novo tribuno in človeka vredne prostore pod njo. Prišla sta rajat z naivnimi navijači in poslušnimi nogometaši čeprav jih leta in leta varata z obljubami - kot vsa kranjska politika. Ki ima vrh v Ljubljani v podobi Alenke Bratušek. Ko je maja prišla v Kranj žugat glede desetin milijonov za občinske projekte, se je zdelo, da bolj malo verjame Bogatajevi posadki.

Simbolno je to pokazala zdaj. Čisto na osebni ravni. A če si v politiki, če si najbolj vplivna ženska v državi, potem tudi zasebna dejanja niso več le osebna. In če sin iz kluba kjer si bila članica upravnega odbora odide v klub v bližnji okolici, je to sporočilo. Kranj ni dober, Triglav ni dober. Niso dobri pogoji v razmajani tribuni in okolici. Ni dober klub, ki ga vodi član Mohorjeve koalicije. Ni dobra kranjska srednja šola. Ni dobra športna pot. Ni dobro mesto. Ni dobro... Ne verjame, Alenka ne verjame.

Odločitev staršev je sveta, edina, nanjo nihče nima pravice imeti pripombe. Vsak svojemu otroku želi najboljše. In dela, da bi tako bilo. Zato je treba sprejeti sporočilo, da je drugod boljše. Saj so mladi fantje iz Kranja odhajali vedno - največkrat športniki. A tako odmevnega odhoda že dolgo ne. Predvsem zato, ker je vsaj pri mladih Kranj zgled tudi v športu. Posebej v nogometu: toliko državnih reprezentantov Domažel (si upam zapisati) ne bodo nikdar imele v prvi enajsterici slovenske vrste: Jokić, Radosavljevivić, Iličić, Anđelković, Mertelj so trenutno v tem izboru. In iz Kranja so mladi upi odhajali neposredno v AC Milan, ne v prestolnico slamnikov, kajne (Palibrk, Benedičič)?

Nezaupanje v okolje kjer živiš, je sporočilo. Vsem nam. Najbolj pa seveda klubu in mestu. In odgovornim. Tribuna "hribček" bo brez premierke razen morda enkrat na leto. Ko bo Triglavova mladina igrala z veleklubom iz velemesta z veletradicijo in velenogometom. Takrat bo morda prišla navijat. Za Domžale.

Nam ostaneta Triglav in Kranj. Le za eno majico se ne prodamo: ne verjamemo vam več!