Minuli konec tedna smo doživeli tudi popularizacijo Kranja v medijih. V rumenem mediju! Tamo so na celi strani povzeli Trmino zgodbo o tem, kako razumejo vrednote v našem najmnožičnejšem športnem kolektivu, ki ga vodi =beno Fekonja! Ki za udarce s pestjo pač trdi, da so hujša obika športne razgretosti in tistemu, ki jih deli opomin. Ko bo razgretost pokazal predsedniku, bo pa ukor, kajne? Žalostno je, da nam propadajo vrednote tudi tam kjer so se zdele edina opora delovanja in kjer naj bi mladina našla zgled. Bizarno ali ne: tudi sin naše premierke zapušča športni Kranj - v šolo in na treninge bo hodil v Domžalah!? Tako je to, če si provinca.

Bila sta Kranjčana začasno, a si zalužita tedensko prvenstvo: brata Poplatnik nista terjala ne maščevanja, ne zadoščenja. Bila sta tiho, ko je mlajši trepel udarce v slačilnici Triglava. Ko sta dojela, da je kazen za to potuha nasilju, sta odšla. Preprosto. In nista se pustila speljati na limanice "Misijinemogoče", ki je v vlogi odgovornega terjal, da udarjeni "določi" kazen za udarce. Ne, počakala sta na odgovorne in odgovorno odšla. Iz kluba, prve lige. Ne glede na posledice. Za čast je šlo. Bravo, fanta, navijam za vaju.

Dogodek vseh dogodkov pa lahko postane dejstvo, da se za milijone naložb tepeta Krč in Žiberna. Kar pomeni revizijske postopke za projekte, ki že tako zamujajo. In nakazuje, da se tudi v Kranju igrajo velike igre. Za naš denar. Ki ga najprej pošljemo v državni in evropski proračun in čakamo nanj. Vmes pa so razpisi in...

Ta teden smo objavili, da čakamo kandidate za župana. In kandidatke. Skrajni čas je.