Leta in leta so gorenjsko in kranjsko lokalno televizijo podili iz najetih prostorov, a nikdar spodili. Ker je to pač medij kjer se pojavlja župan in mestna oblast tudi. Pa so v kranjskih vrtcih odklanjali na desetine otrok, ker ni bilo prostora.

Potem so našli lokacijo, ki bi rešila vse probleme - ob Prešernovem gaju. Dovolj prostora za največji vrtec in konec težav z mamicami, ki ne vedo kam z otroki. Pa je tudi to padlo v vodo. Neuradno tudi zato, ker so ljudje v okolju že zbirali podpise proti vrtcu. In med njimi naj bi bil podžupanjin brat, ona pa "pokriva" otroško varstvo. Gradbeno dovoljenje je propadlo, vrtec tudi.

Lani 200 otrok preveč, jih bo letos premalo? Televizijci bodo končno odšli s Planine in iz vrtca kjer bodo v ponedeljek začeli z deli, da bi malčki jeseni imeli prostor. Vmes so se zgodili še zasebni vrtcvi, a slika je na splošno tragična: ne znamo prešteti rojstev in sešteti, koliko otrok bo moralo letos, naslednje leto v vrtec? Mimogrede: kranjski vrtci so kot javni zavod poslovali z dobičkom oziroma presežkom kar pomeni, da občina iz proračuna ustrezno sodeluje!

Veliki vrtec je bil zasnovan pod prejšnjo oblastjo, sedanja ga je prečrtala. Enako je bilo s tribuno kjer je prav tako pridobljeno gradbeno dovoljenje. Pa ni bilo in ne bo še dolgo nič iz tega. In tu ima bodoči župan veliko srečo. Ne bo mu treba s stisnjenimi zobmi črtati projekte Mohorja Bogataja. Ne bo treba Kranjčanom črtati pridobitev, ki jih čakajo. Zakaj? Ker naš vrli župan s politično koalicijo vred ni začel niti enega svojega projekta. Niti ene svoje naložbe. In ima izgovor: nikoli ni imel za svoje vladanje programa. Ga ne potrebuje. Ker ve, kaj potrebuje. On namreč. In do tega zna priti...