Elektro Gorenjske vešče skriva zgrešene posle vodilnih v hčerinskem podjetju za prodajo električne energije. Gre za podjetje v državni lasti, ki dobičke ustvarja z našimi položnicami. In potem pošljejo napačne in razjezijo ljudi, ki jih številke na položnicah spravijo v bes - pa pot pod noge na Primskovo urejat zadeve. Ali pa telefonarit ... na čigave stroške? Na račun tistega, ki je poslal besnim plačinikom napačne položnice? Nikakor. Vi dokazujete svoj prav, vi imate stroške, vi trošite energijo in čas - oni pa se modro potuhnejo...

Knjižnica v Kranju je mirna in urejena ali ne? Čemu se sestaja varnostni sosvet, čemu krepijo varnost in čemu je dodatno pozvana policija, da redno kontrolira stanje v hramu kulture? Če je pa vse v redu in so to mediji "napihnili"!? Naravnost smešno je, da je ob tem postavljen na laž podžupan Kranja, ki je pač po svoji dolžnosti ukrepal, ko je problem zaznal. Si predstavljate škandal, če bi se kdo okužil z iglo v stranišču knjižnice? Bi takratu tudi vse skupaj bila "medijska potegavščina"?

Položnico za elektriko in članarino za knjižnico plačamo vsi. Slednjo smo drago preplačali z milijoni evrov. Električarji imajo po javnih podatkih ene najboljših plač v državi. Medtem pa se jim v Kranju zgodijo težave z računalniškim sistemom, ki so ga preplačali in, ki ni deloval in očitno še ne deluje?! In knjižničarji hitijo zagotavljati, da je vse v redu in tako naprej? Namesto, da bi bili veseli, da so ob zaznavi pojavov, ki tja ne sodijo, red naredili odgovorni?

Dva primera, dve zgodbi, ki razburita ljudi. Ki vse to plačamo. Iz svojih žepov.