Politika je sporočila, da je posel dogovorjen, Krč in Žiberna bosta gradila, če bosta gradila. Kajti zdaj to ni več dovolj, milijone komunalnega projekta Gorki bomo dobili, če jih bomo dobili. Bo povedala politika septembra - do takrat pa malo na dopust. Poletje je torej vroče, a jesen bo vrela: znano bo tudi, kaj bo s preiskavo zoper župana Bogataja in še kaj.

Vmes so mladi Kranjčani, Kranjčanke opozarjali nase: s kolajnami, z rezultati na maturi. Bravo za kranjsko Gimnazijo: po rezultatih ostaja elitna šola. Pustimo ob strani stalne zgodbe o odnosih ipd. - tam je šola še šola kjer se česa naučiš in začneš spoznavati, da je življenje tudi trdo in zoprno - kot šola sama.

Da podariš štiristo jurjev za stavbo, ki jo bodo prej ali slej podrli, je hrabro. Kranj bo dobil medgeneracijski center, prvo ime prejšnjega tedna pa je dobrotnik Vincenc Draksler. Kako so ga in kdaj so ga in kje so ga prepričali, ni več pomembno. V Blažunovi gostilni bo naložba, ki je do zdaj niso mogli uresničiti, dobrotnik je to omogočil. Njegov denar, njegovi in naši projekti. Kajti tudi mi bomo iz proračuna dodali enako vsoto.

In kaj je bilo vmes? Ljudje so odšli na dopuste, Kranj je postal še bolj nezanimiv. K sreči se nam bliža Kranfest in imamo Khiselstein. Pa še Kranjčanko Sanjo Grohar gledamo (skoraj) golo in si rečemo: punca, čestitamo! Znaš biti zanimiva za (rumeni) tisk in dokazuješ, da Kranj ima ščepec glamourja....