Layerjeva hiša ima neurejen status, izgubo in kopico neznank o tem, kdo bo njen upravitelj. Ker smo denar prejeli od Evrope, moramo spoštovati zahteve in to proračun lahko krepko stane. Do zdaj je s hišo veselo upravljal prijazen upravnik. Izbran seveda legalno in legitimno, ker je bil najboljši. Vsaj ena oseba na politični sceni lahko to potrdi: mama. Mestna svetnica prave (županove) stranke. In smo tako zopet pri zgodbi o hiši ugodnosti, ki pa ni Layerjeva. Je na Slovenskem trgu 1.

Kratek seznam ugodnosti: dva podžupana iz SDS, en mestni svetnik zaposlen v Komunali, en mestni svetnik prejel več kot 20 000 evrov za storitve za Gorenjski muzej kjer je v svetu njegova kolegica, svetnica iz SDS. Koalicijski partner SD dal priboljšek podžupanji, ima direktorja Komunale, še enega svetnika v Komunali, obe stranki pa sta zaposlili še po enega vidnega člana v istem podjetju. In županovi? Če zanemarimo, da je dolgo časa "mesni svetnik" krepko zaslužil z občinskimi parkirišči kot podjetnik, potem za nameček dodamo podžupana in svetnico katere sin upravlja tako ali drugače proračunsko Layerjevo hišo. Kaj pa neznatna SLS? Žlahtnik svetnika sklepa donosne posle z MO Kranj odkar je stric v politiki. Naključja? Vsekakor. Kajti vse je po predpisih, pogodbah, soglasjih.

Smo komu fouš? Jasno, da smo. Ker se lepo redijo in mastijo tukaj med nami in nam trobijo, da ni denarja za novo tribuno, za vrtce, za...Zanje ga je vedno dovolj, v vseh oblikah. Hiša ugodnosti na Slovenskem trgu ima namreč nekaj, kar je neprecenljive vrednosti - naš denar. Nam ga trgajo od plač, da lahko plačujemo njih. In prav je tako. Samo s(m)o jih izvolili, zdaj jih pa imamo - "mohanglerstvo" je slovenski običaj, prešlo jim je v kri in meso.

Ko njihove veljake gledate na malem ekranu, se vedno zavzamejo za vrednote. Ko pridejo njihovi podaniki do priložnosti (=korita), ne oklevajo. Pa lep dopust vsem!