Se nam obeta še en mandat našega župana? To je mogoče sklepati po "poglobljenem pogovoru" o Kranju in uspehih sedanje oblasti. Kaj so ga vprašali in kaj je odgovoril v plačani ediciji, ki jo plačuje mestna oblast iz naših žepov, smo že malo analizirali. Pa ni na vse odgovoril. Ker o vsem ni bil vprašan.

Ni bil vprašan o tem, zakaj je v kazenskem postopku skupaj s svojim najbolj tesnim sodelavcem. Ni bil vprašan, kje je končalo 600 000 evrov iz naših žepov. O tem bodo svoje rekli očitno na sodišču. Toda ponavljamo: ničesar ni nihče kriv, a vprašanja postavlja občan Aleš, PU Kranj, Okrožno tožilstvo in zdaj bo o vsem razčlenilo še sodišče. V Kranjčanki pa o tem: niti besede.

Ni bil vprašan o tem, zakaj je navidezno prebivalec Kranja, dejansko že leta živi doma, na Selu pri Žirovnici. Kjer je v času domnevne brezposelnosti prenovil hišo in se od tam zavihtel na funkcijo. Ni bil vprašan, ali se mu zdi to moralno, pošteno, župana vredno.

Ni bil vprašan o tem, čemu v treh letih ta oblast še ni začela niti ene naložbe, ključna pa še visi v zraku: naš komunalni mega projekt. Ni bil vprašan o tem, kako uresničuje svoj program in prav je, da ni bil. Ker programa nima, ga ni imel. Prosto po butalskem kovaču: če bo špičasto, bodo vile - če bo ploščato, bo lopata.

Pogovor je brezplačno obiskal vsa gospodinjstva! Brezplačno? Ne: mi smo plačali ta pogovor, mi smo plačali Kranjčanko, mi smo sponzorji prijetnega kramljanja, ki ga posredno ali neposredno vedno zaračunajo. Ne Mohorju, nam.

Zaključek je preprost: volitve se bližajo. Treba je ljudem pokazati, kaj si naredil. Ali vsaj govoriti, če pokazati nimaš veliko. Ali skoraj nič.