V soboto je padel prvi milijon - kliki dežujejo, obiski se stopnjujejo, Trma je postala mnogo bolj znana od začetkov, ki so bili pač nebogljeni. Ne gre za nobeno "razlaganje resnice", za nobene "absolutne sodbe", za nobeno "končno razodetje". Iskreno nas nič ne moti, če imate nasprotno mnenje, drugačno stališče, celo - boljše podatke /kar seveda ni lahko/. Milijon klikov nas v dopustniškem avgustu sili k vnovičnemu premisleku: ali Trma lahko postane vodilni medij v Kranju tudi po razširjenosti? Ali pa to že je?

Vročina je druga "novica", ki bo stara še ta teden. In spoznanje, da nas ni nikjer - namreč Kranja in naših rekordov. Bojda je treba poročanje o vremenskih podatkih plačati. Svetniki so v preteklosti že zahtevali, da tudi Kranj uvrstijo na seznam poročanja o vremenu, za zdaj zaman. Tako vemo za vsako vas v Sloveniji, če jim je vroče - o Kranju pa nič. Bregovi Kokre, kopališče, Sava ipd. dokazujejo, da nam vroče dejansko je...

Iz Stražišča se seli bančna poslovalnica, ki so jo dvakrat oropali. V Šenčurju pa bodo protestirali, ker je cesta med občinama zamašek. Da bi naša mestna oblast bila vsaj zraven, pokazala solidarnost ali pa opozorila na ta pereč problem - ni šanse. Ne zaradi dopustov, zaradi preprostega spoznanja, da so najbolj življenjski problemi za naše oblastnike prehud zalogaj.

Drugače pa nič posebnega: Triglav izgublja v vročem poletju v prvi ligi, samouničevanje kranjskega športa pa se nadaljuje. Kot je bilo z gospodarstvom in še čem. Skratka: vroče je tudi zato, ker dojemamo, da je do volitev še leto dni. Tudi župan to spoznava in si naroča intervjuje kjer nam razlaga, da je cesar oblečen...mi pa dobro vidimo!