Žal lahko vsak teden začenjamo s porazom našega Triglava. A za mnoge je šport in nogomet pač španska vas, Kranj pa naše mesto. In ko se drenjamo po cesti proti Šenčurju ali nazaj, pomislimo na novo. Cesto, seveda. Pa ugotovimo, da se s tem ukvarjajo samo v Šenčurju, v Kranju malo ali nič. Ni naš problem ali se župan vozi domov mimo Nakla? Pretekli teden je bil tudi v znaku vročine, ki pa je že popustila. Saj je še vsakič - nam pa je bilo vroče tudi ob petnajstletni zaporni kazni, izrečeni za poskus uboja človeku, ki je nekoč že umoril dva svoja sorodnika. Kranjsko sodišče že dolgo vrsto let ni bilo prizorišče take hude kazni!

Trma se je spomnila tudi desetletnice "poboja" Hrvatov in Srbov na kranjskem kopališču katerega prenovo nam je prinesel prav evropski športni dogodek. Žal nismo zgradili še predvidenega manjšega bazena, mi pa smo opozorili še na sramotno odlašanje s tribuno, na čudno nasprotovanje v izjavah župana in podžupana glede knjižnice in predstavili županovega šoferja, ki ni tak podjetnik kot je tisti, ki je vozil župana slovenske prestolnice....

Vse je bilo v znaku milijona klikov in dvesto naših prijateljev. Dobivamo pohvale, a tudi kritike. Preprosto smo presenečeni nad odzivom in nad tem, kako raste branost. Vabijo nas na družbabna omrežja (na Facebooku smo že nekaj časa), opozarjajo na probleme, pošiljajo fotografije. Do konca avgusta bomo v pripravah na jesen, ko naj bi Trma postala še bolj brana in še bolj udarna. Verjamete nam lahko, da aktualnih tem ne bo zmanjkalo. Že jutri boste lahko brali o našem dopustovanju in zgodovini.... no, ja: zanimivo bo!

Kadarkoli nam pišite. Tega si res želimo. Odziv bo in je že: trmarimo naprej!