Včasih je bilo takole: poznal sem človeka, ki je v petek ob 14. uri sedel na vlak - v Puli stopil z njega in se prebil do koščka Kranja ob morju. Nato je v kampu sicer bolj zlival vase kot plaval v morju in v nedeljo zvečer na vlak - v ponedeljek pa "direkt" v službo. Zlati časi Premanture, kranjskega kampa...Bilo je skromno, ogromno ljudi pa je v kampu tudi pomagalo z lopato ali čem drugim ustvarjati lepšo podobo Premanture. Bilo je tudi poceni, študentskemu in dijaškemu žepu primerno. Pa legendarni Jože (naj v miru počiva) in vsi drugi - nepozabno!

Danes je kamp podjetje. Lastnik pa društvo o katerem predsednik in nihče drug ne želi povedati nič. Ne kdo sestavlja organe, ničesar. Kako je Počitniška zveza postala društvo, kako so razdelili lastništvo podjetja, ki kamp vodi, ostaja skrito. Nekoč smo bili mnogi člani Počitniške zveze Kranj, ker je - roko na srce - izkaznica omogočala cenejše kampiranje. Danes sta društvo in kamp prepletena v pravi "biznis", ki letno prinese 200 000 evrov, 50 000 evrov dobička, zaposlitve za izbrane.

Odgovorna oseba je Milan Čadež. Se ga spomnite z nekdanje ZTKO? Športne zveze? Zdaj jo zopet pomaga ustanavljati. Torej deluje, je aktiven. Zraven pa vodi najbolj uspešno društvo v Kranju. Res: vse priznanje za dosedanje delo mu gre. Ker se je nekdanja Počitniška zveza spremenila v društvo Vodnik in ker so se pojmi naše, tvoje, moje malo spremenili, zamenjali, prekrili. O društvu ne (z)vemo nič, gre za varovanje osebnih podatkov. Pa ne, da bi dvomili v delo, trud, posel! Gre preprosto zato, da smo mnogi naivno mislili, da je Kranjski kamp d.o.o. zasebno podjetje, ki upravlja s kampom. Pa je solastnik društvo in direktorica, ki je zaposlena v podjetju in - društvu!?

Bilo je lepo v Premanturi in če ne bi bilo Vodnika etc., kampa verjetno ne bi več bilo. Pohvale pridnim in seveda vse priznanje za posel, ki prinaša dobiček. Če bi Milan Čadež kot odgovorna oseba sledil Zakonu o društvih in javnosti delovanja, bi imeli še boljši občutek, da se je "naša" zveza spremenila v "naše" društvo, ki ima "naše" podjetje za upravljanje "našega" kampa.....