"Šoferska je tuga pregolema, puče guma - a rezerve nema!" smo peli v nekdanji državi kjer je šoferje odrejala politika. Danes bi lahko dodali tisti pripev iz znane pesmi "....ker seeeem šooofer!", politika pa še vedno odreja, kdo bo vozil. Logično je, da je tudi direktorski stolček kjer se ukvarjajo z varnostjo prometa - političen. In gospod Pojbič je to dojel prepozno. Če te je Janša imenoval na ta stolček,je verjetnost, da boš obstal manjša od Kelvinove ničle! Pa se je malo pokesal in dobil naslednika. Ki je čisto drugačen: torej iz pravega gnezda. Ki vozi po pravi strani. Ki ve, kdo imenuje šoferje in kdo je glavna šoferka. Naš Igor Velov je iz političnega naftalina v sredo postal državni uradnik, funkcionar ali kaj že. V Kranju je nemočen: Mohor Bogataj s koalicijo vozi po njem in prej je tudi po svetnici Alenki. Ki pa je zdaj pokazala, da se še spomni, ko je bila politična zvezda gospoda Golobiča. Seveda pa pri tem lahko ugibamo, ali so šteti dnevi Igorja Velova v Zares in ne bo dojel, da je pozitiven. Kot je to dojel Lojz Potočnik, kot je to dojela Alenka Bratušek. In potem bomo to seveda dojeli vsi.

Šoferska je težka, rečejo vozniki, ki sučejo volan leta in leta. Igor Velov je prava ponazoritev, da je treba paziti na smer vožnje in se vse prej ali slej vrne. Če je bil on Alenki šef (vsaj na papirju) v prejšnji stranki in v nogometnem klubu, to ne pomeni, da vezi niso ostale. Za Kranj je nesporno dobro, da imamo kakega uradnika tudi mi - zdaj imamo premierko, šefico njenega kabineta (Šarabon), državnega sekretarja (Šefic), še enega (Klemenčič), direktorico za delo (Košir), za prometno varnost (v.d. Velov). "Zalaufalo je!" je včasih rekel nesojeni predsednik države Kramberger, ki so ga potem ustrelili. Funkcije, položaji, postavitve, odstavitve iz dneva v dan! Levi ali desni ali srednji ali naši ali vaši, nobene razlike ni. Logično pa je, da vsakdo imenuje tiste, ki jim verjame. Očitno Alenka verjame Igorju in on njej. Lepo.

Podžupan Igor Velov je sicer v stranki Zares pred zadnjimi volitvami doživel zanimiv obrat: v stranki so nekateri (!?!) stavili na Hermino Krt. Ki jo je iz Ljubljane prišel podpret župan najlepšega mesta na svetu. Ki je imela (neuradno?) tudi podporo Alenke. In še koga. Kar jo je nazadnje veljalo županskega mesta. Se scenarij lahko v prihodnje ponovi? Je nedolžno imenovanje novega šoferja napoved, kdo bo kandidiral za župana Kranja? Trma vidi dlje.