Đole, novi obraz na politični sceni Kranja! Bančnik kot je bila Hermina Krt, ki je izginila s prizorišča kot ponudnica "novega in svežega" (z Bohoričem in drugimi iz stare garde pač ni šlo...), ki pa je vsaj imela svojo listo in z njo dosegla lep uspeh. Elvis Duraković je kot priden kužek z našo premierko napravil tudi podobno politično pot - iz ene stranke proti drugi. Ni edini: poslanec PS Lojz Potočnik je pri tem pravi rekorder! In kmalu mu bo sledil še kdo, ni dvoma. Koga bodo ponudili na županskih volitvah? Đoleta Durakovića ali Velova ali ...? Počakajmo, a strateške funkcije za "pozitivne" so tu: enemu mesto v državni agenciji, drugemu v nadzornem svetu državne firme. Ne, ne v politiki ni naključij. Vse tri (Alenko, Igorja, Đoleta) pa druži - ljubezen do nogometa!? Mohor Bogataj pa v tem življenju verjetno ne bo na nogometni tekmi, vsaj "svojega" kluba ne? Aja, na Selu pri Žirovnici ni nogometa, to je res...

Leto dni pred lokalnimi volitvami se torej počasi kažejo obrisi, padajo maske. Če je Jure Kristan adut SDS na volitvah za kranjskega župana, se trend novih obrazov z Velovim, Durakovićem lahko samo nadaljuje. Kaj lahko ponudijo drugi? Hermina Krt je pogorela v drugem krogu s svojo listo, Darjan Petrič (ni več član nadzornega sveta Elektra, Đole pa je to postal...) že v prvem na listi SD. Kaj Kranj danes še skriva, kje so še presenečenja?

Morda pa se bo našel tudi kdo, ki bo skušal nam Kranjčanom in Kranjčankam povedati, da ne gre le za drugo obleko in čevlje. Da ne gre le za nov videz, ampak tudi novo vsebino. Slednja je vedno pri vseh v politiki v besedah na prvem mestu, v dejanjih pa gre za stolčke, položaje, interese. Pošteno. Tako pač je. Če bi bili sposobni priznati. Ne, žal tudi napovedani novi obrazi ponujajo že ustaljene oblike delovanja in kadrovanja in vladanja.

Vsak ima tako oblast kot si jo zasluži. Kranj je vzorčni primer.