Kranjska značilnost je, da se vsi ambiciozni, lahko tudi pametni, sposobni - dokazujejo v Ljubljani in širše. Logično: Kranj je po zaslugi ravnanja naših oblasti z razvojnim potencialom kadrovsko povsem osiromašen. Večkrat zapisano, a je treba ponoviti: provinca v duhovnem smislu! Pri občinskem koritu se najdejo tisti, ki pribežijo v Kranj po pavlihovsko, ko jih drugod ne marajo več. Ali pa tisti, ki na jesen življenja odkrijejo, kako so v njih zatirali sposobnosti, ki jih imajo. In nam začnejo urejati življenje...

Zato je danes temeljna resnica, da na vprašanje: kdo bi pa bil lahko novi župan, večina debelo gleda in skomigne z rameni in nima pojma! In podobno se čudimo, ko vidimo, kdo in na na kakšen način pleza gor in dol po lestvicah na vse mogoče položaje. "GašparGašparjev" sindrom je seveda vse prej kot kranjski izum, je pa že dolgo Kranj ujetnik tega spoznanja: včasih se ni nič zgodilo brez gorenjskega trojčka Bohorič-Kavčič-Piskernik ipd., v politiki se spomnimo Peternela in podobnih. Za njimi pa je nastala vrzel, ki jo dojemamo kot kranjsko plenilsko sladostrastje: strankarski, ekonomski in drugi krogi skušajo prisvojiti kar pač kdo lahko.

Najlepša ponazoritev je naš nogometni klub. Predsednika je bilo vedno treba iskati, a zadnji se je našel sam. Prevzel je vajeti v krizi kot je v politiki brenčal sem in tja in kot je v življenju našel azil v občinskem podjetju kjer so se znašli tisti, ki jih druži podobno ravnanje. In ko je v nogometnem klubu prevzel oblast, se je najprej skušal zaščititi kot kočevski medved, da ne bi kdo podvomil v njegovo vzvišenost. Ki se je začela izkazovati v tipičnih potezah politikanta, ki upravlja z ljudmi, civilno družbo.

Vsi se zgledujemo po Nemčiji kjer ni krize, je natačnost in poslovnost. Kjer zadeve urejajo, ne samo govorijo. Kjer deluje zdravstvo, gospodarstvo in še kaj. Na primer - šport. Na primer - nogomet. Silen razcvet, tisoči in tisoči gledalcev. Če v Nemčiji najdete prvoligaško mesto kjer župan ni bil na tekmi svojega kluba, potem sta naš predsednik kluba in naš župan na pravih položajih.