Ko je Branko Grims v slogu "tisočkrat povem nekaj pa bo že postalo res" v medijih začel razlagati svoje zasluge za Gorki, so mnogi cedili sline. Če je namreč z zaslugami že vse bolj ali manj jasno, je na vrsti plen. Torej: kdo bo kaj delal, komu bo kaj ostalo. Verjamemo v poštenje, verjamemo v evropske vrednote in nadzor, a živimo v Kranju. Kjer smo dali 1,5 milijona za knjižnico z enim samim dvigom rok vladajoče koalicije. Ki je požrešna, so dokazali z mesom...

Kranjčani in Kranjčanke naj ob tem pozabimo na novo postajo, novo poslovno cono, novo tribuno, nove vrtce, novo telovadnico, novo....Logično: če ni denarja, se pač ne da! Vprašanje za razmislek - kaj se je dalo do zdaj? Kaj je koalicija naredila v treh letih? Kaj je postavila, koga privabila v Kranj, da sodeluje pri razvoju?

Gorki lahko iz srca in žepov podpremo vsi, ker je nujen. Stal pa bo toliko, da bo ostalih izboljšav precej manj kot bi jih ljudje želeli. Kranj bo vlagal v svoje drobovje, v kanalizacijo in čistilno napravo in vodovod, da bo v prihodnje lahko živel bolje. A do takrat je še dolga pot. Še dveh kopalnic pod tribuno niso uredili kot je narekoval proračun - zdaj bo izgovorov še več in bodo enaki: ni denarja, Gorkiiiii!

Pa bi jim verjeli, če ne bi bilo 600 000 evrov. Ki so poniknili od župana do njegovega svetovalca. In bo o njih končno reklo sodišče. Bistvo: če je bilo za take posle dovolj denarja, kako da ga ni za šport, mladino, otroke ipd. itd.? Gorki bo marsikaj prikril, a tudi marsikaj odkril. Nam pa bodo vzeli. Oziroma: ne bodo več obljubljali, ker naredili niso - nič.